Фермери Черкаського району долучилися до розробки програми розвитку Черкащини від «Солідарності»

Перше громадське обговорення 7 пріоритетних напрямків розвитку Черкащини – програми «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» – відбулося 11 вересня у селі Степанки. Оцінювали та обговорювали програму президентської партії фермери Черкаського району, які зібралися на круглий стіл, присвячений розвитку своєї галузі.

Нагадаємо, 8 вересня команда «Солідарності» презентувала проект програми розвитку Черкаської області, яку відразу ж винесли на громадське обговорення.

– Область, як і держава, може успішно розвиватися за умови, якщо є чітка і зрозуміла стратегія розвитку, – переконаний голова Черкаської територіальної організації партії БПП «Солідарність» Василь Фурман. – І, що більше ми почуємо пропозицій від людей, то кращою буде наша програма. Я як економіст розумію, що багато питань існує на центральному рівні – у державі, але не менше залежить і від нас, зокрема чи будемо ми рухатися шляхом ефективних змін.

Василь Фурман окремо наголосив на економічній складовій програми.

– Якщо ми не створимо сприятливих умов для бізнесу, для розвитку підприємництва у містах, селах, селищах, ми не зможемо забезпечити розвиток області, – переконаний Фурман. – Черкащина має стати лідером із залучення інвестицій та лідером із легкості ведення бізнесу, лідером із енергоефективності.

12000105_806242459492524_921246266_n

Передовсім у «Солідарності» пропонують розробити інвестиційну стратегію розвитку області та в її рамках оновити інвестиційний паспорт області. Це, за словами Василя Фурмана, необхідно для того, аби інвестор міг швидко зорієнтуватися, де ж вільні земельні ділянки, які привабливі для інвестицій, є в області.

Для інвесторів необхідно також забезпечити супровід проектів “від” і “до” за принципом єдиного вікна, а також створити раду інвесторів області. Фурман також нагадав, що 18 вересня у Києві відбудеться інвестиційний форум Черкащини. На його переконання, такі заходи необхідно проводити якомога частіше.

Окремо напрямок розвитку і вкладень у людський капітал презентував молодий підприємець і активіст Ігор Новицький, фермер Тальнівського району та директор ТОВ «Урочище Журавське». Випускник столичного вишу, інтелектуал, громадський діяч, 25-річний Новицький вже 5-й рік розвиває сільськогосподарське підприємство у селі Криві Коліна на Тальнівщині. Село молодому підприємцеві довелося, фактично, відновлювати, оскільки там навіть клуб не зберігся.

– Ми почали з будівництва доріг. А також мали фундаменти будівель, які ще треба було розібрати, перед цим повоювавши із бюрократією, – розповів фермерам підприємець. – Я чув, що ваші фермери з села Степанки об’єдналися, аби реконструювати дитячий садочок. А в нас не було чого реконструювати – ми звели його з нуля. І прибудували до нього клуб. Зараз підтримуємо і школу, і садочок, і місцеву самодіяльність та дитячі гуртки.

12021758_806242302825873_505802870_n

Жваво відреагував на програму «Солідарності» сільський голова Хуторів Андрій Гуріненко. На його думку, президентській політсилі слід звернути увагу на розвиток тваринництва. За його словами, тваринництво – один із тих стратегічних напрямків, від яких залежить здоров’я нації. Мовляв, діти мають пити екологічно чисте молоко, а дорослі, передовсім, солдати – наші захисники – мають споживати екологічно чисте м’ясо.

Місцеві фермери у Степанках також дбають про розвиток людського капіталу. Зокрема, завдяки спільним зусиллям підприємців-аграрників вдалося реконструювати дитячий садочок. Уже незабаром він зможе прийняти 60 дітлахів.

– Я ще раз переконався, що перший пункт нашої програми знаходить відгук у суспільстві. Інвестиції дозволять створити нові робочі місця, це дасть людям впевненість у майбутньому і дозволить відродити наші села, – резюмував по завершенні зустрічі Василь Фурман.

12029058_806242446159192_50320137_n