Ігор Новицький поділився з фермерами Черкаського району успішним досвідом розвитку села

Напрямок розвитку і вкладень у людський капітал на зустрічі з фермерами Черкаського району презентував молодий підприємець і активіст Ігор Новицький, фермер Тальнівського району та директор ТОВ «Урочище Журавське».

Випускник столичного вишу, інтелектуал, громадський діяч, 25-річний Новицький вже 5-й рік розвиває сільськогосподарське підприємство у селі Криві Коліна на Тальнівщині. Село молодому підприємцеві довелося, фактично, відновлювати, оскільки там навіть клуб не зберігся.

– Ми почали з будівництва доріг. А також мали фундаменти будівель, які ще треба було розібрати, перед цим повоювавши із бюрократією, – розповів фермерам підприємець. – Я чув, що ваші фермери з села Степанки об’єдналися, аби реконструювати дитячий садочок. А в нас не було чого реконструювати – ми звели його з нуля. І прибудували до нього клуб. Зараз підтримуємо і школу, і садочок, і місцеву самодіяльність та дитячі гуртки.

Перше громадське обговорення 7 пріоритетних напрямків розвитку Черкащини – програми «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» – відбулося 11 вересня у селі Степанки. Оцінювали та обговорювали програму президентської партії фермери Черкаського району, які зібралися на круглий стіл, присвячений розвитку своєї галузі.

12021758_806242302825873_505802870_n

Нагадаємо, 8 вересня команда «Солідарності» презентувала проект програми розвитку Черкаської області, яку відразу ж винесли на громадське обговорення.

Жваво відреагував на програму «Солідарності» сільський голова Хуторів Андрій Гуріненко. На його думку, президентській політсилі слід звернути увагу на розвиток тваринництва. За його словами, тваринництво – один із тих стратегічних напрямків, від яких залежить здоров’я нації. Мовляв, діти мають пити екологічно чисте молоко, а дорослі, передовсім, солдати – наші захисники – мають споживати екологічно чисте м’ясо.

Місцеві фермери у Степанках також дбають про розвиток людського капіталу. Зокрема, завдяки спільним зусиллям підприємців-аграрників вдалося реконструювати дитячий садочок. Уже незабаром він зможе прийняти 60 дітлахів.

– Я ще раз переконався, що перший пункт нашої програми знаходить відгук у суспільстві. Інвестиції дозволять створити нові робочі місця, це дасть людям впевненість у майбутньому і дозволить відродити наші села, – резюмував по завершенні зустрічі керівник Черкаської обласної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Василь Фурман.