Очищення влади, відкритість у роботі

Віталій Коваль – один із тих, хто після перемоги Революції Гідності, відстоявши Майдан, прийшов у владу. Разом із командою Президента на Черкащині він як заступник голови облдержадміністрації пройшов увесь непростий шлях – від березня 2014 і до сьогодні. Тепер береться представляти інтереси жителів області в обласній раді. Про те, на що він здатний, говорять його реальні справи.

На вимогу громадськості та майданівських організацій відбулась зміна усіх голів районних адміністрацій та керівників структурних підрозділів обласної адміністрації. Представники громади були включені до кадрової комісії і мали безпосередній вплив під час призначення керівної ланки.

Скорочено кожного п’ятого чиновника в обласних структурах. Результат: вивільнені кошти спрямовані на потреби соціального захисту та медицини.

Забезпечено участь громадськості у прийнятті рішень: при кожному структурному підрозділі створені громадські ради. Результат: спільна розробка Стратегії розвитку Черкащини.

Віталій Коваль особисто відповідав за проведення в області президентських та позачергових парламентських виборів. Вперше забезпечено максимальну відкритість та прозорість, усунено можливість адміністративного ресурсу. Результат: обрано тих, кого бажала громада.

12116453_978378982225297_982534744_o

Публікує на сторінці у facebook щомісячний звіт про основні результати роботи.

Гуманітарна сфера

Проведено значну кількість патріотичних та культурно-мистецьких акцій Результат: кількість гостей області збільшилась на понад 50 тисяч осіб.

Відрегульоване болюче питання надання медичної допомоги хворим на ниркову недостатність. Результат: на вирішення цієї проблеми додатково спрямовано 18 мільйонів гривень.

Ухвалено обласну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки. Її реалізація дозволить зменшити кількість нових випадків інфікування вірусом імунодефіциту людини серед населення.

Збільшено підтримку спорту вищих досягнень. Результат: 14 спортсменів від Черкащини є кандидатами до участі у ХХХІ літніх Олімпійських іграх.

На проведення масових спортивних заходів у 2014 – 2015 роках залучено понад 1 мільйон гривень позабюджетних коштів.

У школах збільшено кількість годин на викладання дисципліни «Захист вітчизни», введено додатково «Шкільне шевченкознавство».

12162559_978379008891961_1706529076_o

Посилено увагу до підготовки студентів робітничих, інженерних спеціальностей. Результат: вибудований алгоритм: Міноборони, Укроборонпром – місцеві заводи – навчальні заклади. Система, що дозволяє молоді сподіватись на достойний заробіток у своїй країні.

Соціальна сфера

Проведено низку засідань комісії з питань погашення заборгованості з зарплати, пенсій, інших соціальних виплат. Результат: погашено майже 10 мільйонів гривень боргу.

Налагоджено конструктивний діалог з Мінсоцполітики. Результат: право закупівлі послуг харчування чорнобильців передано в райони і міста. Цим виключено корупційну складову.

Організований процес нарахування субсидій для понад 155 тисяч сімей, що є втричі більше, ніж у попередні періоди.

Віталій Коваль очолив координаційний штаб із питань розміщення внутрішньо-переміщених громадян України. Організовано цілодобове розміщення та забезпечення тимчасовим житлом переселенців. Черкащина стала гостинною домівкою для українців зі сходу. Загалом для вирішення питань проживання, харчування, закумульовано понад 2 мільйони гривень.

Організовано оздоровлення та відпочинок для 552 дітей переселенців, та 104 дітей соціально незахищених категорій з Донецької і Луганської областей.

Особисто організував десятки гуманітарних вантажів (продукти харчування, засоби гігієни, іграшки, канцтовари тощо) для звільнених від терористів міст Донецької і Луганської областей.

Збереження країни

Очолив координаційний центр допомоги учасникам АТО та їхнім родинам. Результат: спільно з громадськими організаціями учасників АТО та представниками окремих підрозділів розроблена комплексна Програма щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників АТО на 2015-2017 роки, яка вже працює; за моєї ініціативи ухвалена перша в державі обласна програма забезпечення учасників АТО та членів їхніх сімей житлом у 2015 – 2020 роках.

12116448_978378785558650_1607893900_o

Вона передбачає забезпечення житлом захисників Вітчизни шляхом пільгового кредитування з відсотковою ставкою у 3%.

При кожній центральній районній лікарні створені окремі палати для лікування учасників АТО.

Віталій Коваль особисто брав участь у формуванні спеціальних вантажів для військових, у т. ч. добровольців. Як волонтер, неодноразово відвідував збройні формування у зоні бойових дій.

Віталій Коваль – представник єдиної команди, здатної на реальні справи.