Шполянська районна лікарня отримала вартісне медичне обладнання

Перший в області рентген-флюорограф вартістю 1 млн 450 тис. гривень уже через місяць запрацює в Шполянській районній лікарні. Старе обладнання районної лікарні давно треба було замінити, але коштів, щоб закупити нові медичні апарати, не було.

Старий флюорограф ще 1973 року випуску. Кожного року до лікарні зробити флюорографію чи рентген приходять до 25 тисяч осіб. Тож зрозуміло, що у нас була гостра необхідність оновити обладнання. Голова Шполянської райдержадміністрації, член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Володимир Потапенко з цим питанням звернувся до спонсорів.

Із обласного бюджету отримати кошти на ці потреби не було змоги, оскільки цьогоріч район уже отримав 1 млн 306 тис. гривень на очисні споруди. Відгукнулося керівництво ТОВ «ЛНЗ», (голова спостережної ради Дмитро Кравченко) яке декілька днів тому проплатило необхідну суму.

На сьогодні монтаж закінчено. Нове обладнання розпочало роботу. Воно у 2-3 рази менше опромінює організм порівняно зі старим апаратом. Крім того, значно збільшилась швидкість прийому пацієнтів та покращилася якість отриманих зображень.

У майбутньому лікарню планують обладнати колоноскопом, за допомогою якого можна буде виявити різноманітні захворювання кишківника. Зараз же у лікарні тривають ремонтні роботи у внутрішніх приміщеннях та з утеплення вікон. Вказані роботи виконуються за рахунок власних та спонсорських коштів.