Волонтерство – пріоритет Шполянської команди БПП «Солідарність»

Із початку бойових дій шполянами проведено 116 виїздів волонтерів у зону АТО. Завезено продуктів харчування, військового спорядження, одягу та взуття на суму понад 5 млн грн, передано 2 автомобілі в зону АТО. Зокрема 1 автомобіль передано представником блоку Петра Порошенка Марцевич Сергієм Івановичем. Весь вантаж вручено на місці учасникам АТО.

Найбільший вклад у наданні допомоги в коштах, продуктах харчування, надали СТОВ ЛНЗ – Агро (голова спостережної ради Кравченко Д. В., керівник Франчук Р. І.), СТОВ Лан (керівник Марцевич А. А.), СПОП «Відродження» (керівник Ляшенко Ю. В.), ТОВ «Сільгосптехніка» (керівник Колотило В. О.), СТОВ «Агроіндустрі» (керівник Кисельов О. Б.), СТОВ Агрошанс (керівник Фоменко Б. С.), жителі шполянщини та всі небайдужі люди.

Волонтерський рух на Шполянщині започаткувався і на рівні трудових колективів, громадських та партійних організацій, учнів і педагогів навчальних закладів. Так, спілкою воїнів-прикордонників м. Шполи, яку очолює Василь Фуркало, зібрано кошти у сумі 1600 грн. готівкою та 2746 грн. по перерахунку, направлені для потреб Оршанецької мотоманевреної групи, яка дислокується на кордоні з Росією у Донецькій області. До цієї акції також долучився трудовий колектив Шполянської ЗОШ НВК №2-ліцей, яким перераховано кошти у сумі 6492 грн. для військової частини 9930 (цільове призначення – бронежилети «Корсар» 1-4 рівня захисту).

Активісти Лебединського козацтва, очолюваного Сергієм Осаулою, постійно тримають тісний зв’язок із волонтерськими загонами, які діють сьогодні у Шполянському районі. Жителі Лебедина з радістю долучаються до збору допомоги нашим воїнам-захисникам на сході України, серед яких воюють і їхні земляки. За власні кошти придбали старий автомобіль «Нива», який вирішили укріпити та переобладнати так, щоб солдатам було зручно у фронтових умовах його використовувати.

Усі новорічні свята активісти козацького осередку провели у боксі приватної станції техобслуговування Руслана Сидоренка, де своїми руками переобладнували автомобіль. Кошти на ці роботи жителі села вирішили зібрати самотужки, щоб зменшити навантаження на місцеві підприємства ГК «ЛНЗ», адже їхнє керівництво постійно надає значну допомогу українській армії.