“БПП “Солідарність” упевнено проходить до Черкаської облради

Незважаючи на певні побоювання, особливо стосовно загострення політичної ситуації у Черкасах напередодні 25 жовтня, вибори все ж відбулися – наголошує заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль. Нині триває підрахунок голосів.

– За офіційною інформацією, участь у виборах взяли 475 тис. 914 громадян області, що становить 47,1 % від загальної кількості виборців, – зазначає Віталій Коваль. – А отже можемо говорити про те, що явка була не надто активною. За інформацією відділу реєстру виборців, найменше голосували в: м. Сміла – 36,5 %, м. Ватутіне – 38 %, м. Умань – 40 %, м. Черкаси – 42 %. У районах Черкащини – дещо інша ситуація, найвища явка була в: Чорнобаївському районі – майже 62 %, Уманському – 60,6 %, Лисянському – 57,4 %.

– Очевидно мешканці сіл і селищ більш свідомо поставилися до виборчого процесу, – говорить Віталій Володимирович, – сподіваючись на те, що своїм громадянським волевиявленням зможуть змінити місцеву владу й таким чином вплинути на ті процеси, що відбуваються в регіоні. Можливо, причиною цьому була й інформаційна кампанія щодо реформи децентралізації, коли не лише повноваження, але й фінансові ресурси передаються на місця. Тож громадяни усвідомлюють: варто формувати ті ради, які відповідатимуть на запити суспільства, витрачаючи або кооперуючи кошти спільно з обласним бюджетом для вирішення нагальних питань.

Щодо виборів депутатів до обласної ради, за інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА, наразі опрацьовано трохи більше 65 % протоколів. Однак вже зараз можна сказати, що три політичних сили здолають п’ятивідсотковий бар’єр. Серед них: БПП «Солідарність», ВО «Батьківщина» та ВО «Черкащани».