Олександр Цебрій окреслив пріоритети своєї діяльності на посаді міського голови

Міський голова Умані Олександр Цебрій, обраний від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність», розповідає про плани та пріоритетні напрямки діяльності на посаді:
«Своє основне і наше спільне завдання бачу в тому, щоб забезпечити гідне життя уманчанам. Ми живемо і працюємо в дуже складний час. Є об’єктивні труднощі в управлінні міським господарством. Проте за час роботи на посаді виконуючого обов’язки міського голови зрозумів, що потрібно просто багато працювати. Так думають і мої однодумці, які пройшли цю виборчу кампанію, та готові іти далі зі мною, втілювати в життя прогресивні проекти для розвитку рідного міста.
Головний принцип у моїй роботі був і залишиться незмінним – це спілкування з людьми через особисті зустрічі. Під час виборів було проведено більше 150 зустрічей в трудових колективах підприємств, установ, організацій та в мікрорайонах. Ніщо не замінить таке спілкування. Куди краще починаєш розуміти потреби та побажання людей. Саме опираючись на пропозиції уманчан, що висловлювались на зустрічах, ми розробили передвиборчу програму, яка стане основою програми розвитку міста на наступні роки.
Серед першочергових завдань:
– Реформування структури виконавчих органів міської влади, зменшення витрат на її утримання; делегування більше функцій органам самоорганізації населення; створення галузевих рад; забезпечення максимальної прозорості роботи міської влади, тендерних процедур із закупівлі послуг, формування та використання бюджету та інше.
– У сфері житлово-комунального господарства: забезпечення європейських стандартів та підвищення якості наданих послуг; побудова сміттєпереробного заводу; забезпечення альтернативним водопостачанням міста; асфальтування доріг та тротуарів; побудова внутрішньоквартальних котелень і перша – по вул. Садовій, сподіваємось, до кінця року вже буде; створення програми розвитку ЖКГ та його реформування; облаштування дитячих і спортивних майданчиків та інше.
– Економіка, інвестиції та стратегічний розвиток є пріоритетними. Насамперед розробка стратегічного плану розвитку міста; пошук та залучення інвесторів і стратегічних партнерів громади; створення нових робочих місць за рахунок лібералізації діяльності малого і середнього бізнесу, розвитку туристичної, сервісної та логістичної інфраструктури міста. Перетворення її на один з центрів історико-культурної спадщини світового рівня.
Безумовно, в центрі уваги соціальна та освітня сфери; проекти для молоді і розвиток Умані як спортивного міста. Чільне місце займає культура як носій національних традицій, що формує національний дух в громаді. Такою є дорожня карта майбутнього розвитку міста Умань.
Ми з Вами маємо навчитися бути справжніми господарями свого міста, бо воно належить уманчанам. Разом з цим, маємо бути відповідальними перед майбутніми поколіннями дітей та онуків».