Оксана Шеренгова: «Недбалість орендарів катастрофічно погіршує стан річки Рось»

Представники партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність»: депутат Черкаської обласної ради Віталій Веретільник, депутат Корсунь-Шевченківської районної ради Володимир Портянко та заступник голови Корсунь-Шевченківської районної в Черкаській області організації партії Оксана Шеренгова взяли участь у позачерговому розширеному засіданні Громадської ради при Корсунь-Шевченківській РДА.
Брали участь у засіданні також депутати обласної, районної та міської рад, представники Басейнового управління водних ресурсів річки Рось, громадських організацій, політичних партій, екології, Водоканалу, санітарної служби, науковці, журналісти.
Оксана Шеренгова звернула увагу присутніх на катастрофічний стан річки через недбалість її орендарів – ЗЕА «Новосвіт», які використовують Рось лише для отримання прибутків і не здійснюють сезонну промивку русла річки.
За результатами дискусії було прийнято рішення визнати неприйнятними для застосування на практиці Правила експлуатації річки Рось, оскільки вони суперечать природоохоронному законодавству та інтересам громади, та рекомендувати Державному агентству водних ресурсів України їх скасувати, натомість, прийняти нові, попередньо узгодивши з громадськістю. Також було вирішено зобов’язати Басейнове управління водних ресурсів річки Рось проводити щорічні посезонні промивки річки та запропонувати ПАТ «Черкасиобленерго» розірвати договір оренди Корсунь-Шевченківської та Стеблівської ГЕС з подальшою передачею їх у власність громади Корсунь-Шевченківського району.