Сергій Рубан: «Солідарність» забезпечила зростання зарплат військовослужбовців”

Сергій Рубан, керівник секретаріату Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» – про фінансове забезпечення українських військових на 2016 рік:
«Президент України наголосив на найважливіших пріоритетах на нинішній рік: забезпечення миру по всій території України, повернення Донбасу та боротьба за повернення Криму. В теперішніх умовах, крім дипломатичних кроків, значна роль у реалізації цих цілей належить саме Збройним силам України. Суто воєнний бюджет на 2016 рік становить 57 млрд. грн., або 2,5% ВВП. Звісно, ці кошти зможуть покрити лише мінімально необхідну потребу української армії, але це той максимум, який сьогодні можуть «потягнути» платники податків.
“Солідарність” наполягає, що дуже важливо, що кошти спрямовуватимуть не лише на харчове, медичне забезпечення та оновлення озброєння армії, а й на грошове забезпечення військовослужбовців. Кожен солдат отримуватиме заробітну плату в кілька разів вищу, ніж минулого року. Бійці, котрі перебуватимуть в зоні АТО – ще вищу. Лише два роки тому солдат отримував 600 гривень, тепер йому платитимуть від 7000 гривень. Тож родини тих, хто захищає Україну, матимуть достойне грошове забезпечення. Таке рішення має стати додатковим стимулом для служби за контрактом та залучити більше охочих до лав Збройних сил».
1746353