«Солідарність» виступає за негайну декомунізацію

Представники партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» на Черкащині відстоюють позицію щодо необхідності перейменування вулиць, площ, парків, населених пунктів відповідно до закону про декомунізацію в найкоротші терміни.
Нині активно тривають обговорення та прийняття позитивних рішень щодо зміни назв в містах та селах області. Зокрема, лише в місті Умань, міським головою якого є представник «Солідарності» Олександр Цебрій, винесено на обговорення для зміни понад 80 назв. Наприкінці року там вже перейменували головну площу міста та два сквери. Тоді був зроблений перший крок до декомунізації міста.
«Низка назв у містах та селах області мають бути негайно змінені, якщо вони пов’язані із діячами комуністичного режиму, причетними до злочинів проти українського народу, – зазначає керівник секретаріату Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан. – Процес перейменування інколи викликає неоднозначну реакцію в громадах, але це лише через небажання жителів щось змінювати в своєму житті. І не кожен навіть намагається зрозуміти суті питання і його причин. Упевнений, ані старше покоління, ані молодь не повинні жити серед старих назв, які вже багато років руйнують нашу свідомість. Час будувати власну історію та увіковічувати справжніх видатних людей та Героїв України. Наша свідомість і наше майбутнє залежить лише від нас самих».