“Мене штучно хочуть прив’язати до конфлікту”, – депутат міськради

Депутат Черкаської міської ради, член фракції БПП “Солідарність” Володимир Бурячинський відреагував на звинувачення, які прозвучали стосовно нього з боку члена виконавчого комітету Івана Кієнка.
Володимир Бурячинський спростовує свою причетність до конфлікту з побиття Івана Кієнка, більше того на час бійки депутата на місці конфлікту не було.
“Це був вихідний день – субота 19 березня, ми в Геронимівці зіграли товаристський футбольний матч депутатами від «Батьківщини» та «Солідарності». По завершенню приїхали в кафе “Анаталія”. Спиртні напої я не вживав, оскільки був за кермом автомобіля, з нами також були маленькі діти. Наша компанія мирно відпочивала. Орієнтовно о 15 годині дня зі своїм товаришем зайшов Іван Кієнко (візуально в стані легкого алкогольного сп’яніння). Він одразу підсів за один зі столиків нашої компанії і почав розмову з Романом Урсаловим. У їх розмові звучала нецензурна лексика, мова йшла про спорт, зокрема про бокс, оскільки обидва вони в минулому боксери. Через певний час він підсів за мій стіл. Щоб не провокувати конфлікту і знаючи його складний характер, оскільки неодноразово бачив його неадекватні та провокуючі дії під час засідань місквиконкому, я забрав дітей і поїхав”, – розповідає Володимир Бурячинський.
Вже після того, близько 17.30 за словами Івана Кієнка сталося його побиття на вулиці біля кафе. Сам потерпілий побачив у побитті слід депутата та фірми «ТЕКС».
Однак, Володимир Бурячинський впевнений, що зв’язок між банальним побутовим конфліктом, що мав місце за участі Івана, жодним чином не має відношення до діяльності компанії ТЕКС.
“Особисто з постраждалим стосовно діяльності компанії ТЕКС ми ніколи розмови не вели. Я його знаю, особисто голосував за проект рішення, за яким він став членом новообраного виконавчого комітету, так само як і Романа Ганзевича. По питанню виконання робіт фірмою ТЕКС в нас були зустрічі саме з Романом Ганзевичем, ми надали всі документи, які їх зацікавили, що виключає будь-який зв’язок між конфліктом, який виник у Івана Кієнка, та компанією «Текс» і громадським контролем, до якого я ставлюсь із великою повагою”, – спростовує один з головних закидів депутат.
Таке надумане висвітлення конфлікту в ЗМІ та безпідставне звинувачення органів місцевого самоврядування з боку Івана Кієнка може призвести до збільшення напруги в суспільстві. Заклики Івана щодо «можливості повторення Майданівських подій» жодним чином не направлені на встановлення в нашій державі порядку та стабільності. В будь-якому разі, проведення паралелі між його побутовим побиттям та Революцією гідності принижує світлу пам’ять Небесної сотні.
В той час, коли в Україні проходять військові дії, гинуть справжні патріоти, а хлопці, які гідно захищають нашу незалежність, не можуть отримати передбачені законом пільги та привілегії, проведення прес-конференції, присвяченої ЛИШЕ побутовому конфлікту є неприпустимим та ставить під великий сумнів державницьку позицію її організаторів.
На думку Володимира Бурячинського, звичайний конфлікт намагаються в цьому випадку використати для дискредитації його особисто як депутата.
“Особисто Івану Кієнку я бажаю як найшвидшого одужання та закликаю його припинити такими ганебними вчинками вирішувати свої особисті амбіції, принести свої вибачення аби вирішити питання публічного наклепу в позасудовому порядку”, – підсумував діючий депутат Черкаської міської ради, член фракції БПП Бурячинський Володимир Степанович.