Сергій Рубан: «Уряд Гройсмана буде прагматично працювати для людей і для України»

Голова Черкаської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан:
«Затяжна урядово-парламентська криза завдала шкоди іміджу України, якої ми могли б уникнути, якби Арсеній Петрович раніше наважився на цей крок. Адже саме Уряд – це інструмент, завдяки ефективній роботі якого можна змінити життя українців на краще.
Нині Український Уряд очолив політик нової формації. Володимир Гройсман – наймолодший Прем’єр за всі часи незалежності нашої країни. Тому я впевнений, що він як людина, орієнтована на інновації та сучасні реформи, здатен перетворити Україну на європейську державу.
При цьому Гройсман має за плечами неабиякий досвід управління, знає ситуацію і на місцях, і систему роботи центральної влади. За час його керування місто Вінниця стала лідером із якості життя, він впровадив чимало місцевих реформ та став ініціатором із запуску реформи децентралізації та розробки дорожньої карти реформи ВРУ. За час його спікерства ВРУ ухвалила значну кількість реформаторських законів, зокрема пакет законів, який створив законодавчі основи боротьби із корупцією, пакет так званих безвізових законів, важливі реформаторські закони щодо деолігархізації економіки, зміцнення обороноздатності країни, реформи державної служби тощо.
Серед сильних сторін Гройсмана – його ефективність як антикризового менеджера. Так, зокрема як віце-прем’єр, він відповідав за розселення сімей військовослужбовців, передислокованих з анексованого Криму, прийом першої хвилі переселенців з Донбасу, очолював урядову комісію з розслідування катастрофи малазійського Боїнга. У всіх цих ситуаціях він виявляв здатність швидко реагувати на виклики, ухвалювати відповідальні рішення і ефективно організовувати роботу і забезпечувати результат.
Володимир Гройсман чекає діалогу із суспільством, щоб від українців надходили ідеї і пропозиції із акцентом на найактуальніших питаннях. Ми ж чекаємо від Уряду дуже швидких та якісних рішень. Упевнений, Уряд Гройсмана буде прагматично працювати для людей і для України».