Депутати «Солідарності» працюють над порятунком річки Рось

Депутати місцевих рад Корсунь-Шевченківської району від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» активно включилися в депутатську роботу і беруться за вирішення найгостріших проблем Корсунщини. Зокрема, на сьогодні працюють над вирішенням важливої екологічної проблеми – порятунок річки Рось.
«З року в рік стан річки погіршується: відбувається обміління русла, забруднення, замулення. Річка Рось – основне джерело питної води для жителів Корсуня-Шевченківського, тому від її стану залежить здоров’я людей та повноцінне життя міста», – зазначає секретар Корсунь-Шевченківської міської ради, голова районної партійної організації «СОЛІДАРНОСТІ» Сергій Старчевод.
Сергій Старчевод запросив на засідання сесії Корсунь-Шевченківської міської ради депутата Черкаської обласної ради фракції «Солідарність» Віталія Веретільника, який посприяв тому, щоб проект, спрямований на збереження та оздоровлення річки Рось, включили до обласної природоохоронної програми.
В свою чергу депутати міської ради прийняли рішення про затвердження проектно-кошторисної документації проекту, який передбачає очищення русла річки Рось (120 м) в місці, де впадає її притока Корсунка, та облаштування прибережної смуги. На виконання робіт планується виділення більше 1 млн. гривень за умови співфінансування з міського бюджету у розмірі 10 %.
«Жителі Корсунщини сподіваються на позитивні зрушення в питанні порятунку річки, – говорить Сергій Старчевод. – Проект розглядатимуть на конкурсній основі, і ми вдячні підтримку нашої фракції «СОЛІДАРНІСТЬ» в Черкаській обласній раді та особливо за зусилля Віталія Веретільника у вирішенні цього питання. І це є прикладом ефективної співпраці депутатів різних рівнів у нашій партійній організації. Саме така злагоджена робота сприятиме вирішенню багатьох проблемних питань Надросянського краю».