Військова служба правопорядку відзначила Більду за багаторічну підтримку

Командування Черкаського зонального відділу Військової служби правопорядку ЗСУ відзначило Андрія Більду, екс-депутата та представника «Солідарності», подякою за особистий внесок та сприяння обороноздатності Збройних сил України та підтримку підрозділу. Вручили відзнаку під час його 10-денної відпустки із зони АТО.
Черкаський відділ неодноразово звертався до Андрія Більди за допомогою. Військові відзначають, що жодного разу не почули відмови, лише сприяння у вирішенні будь-яких питань, незважаючи на те, що сам він зараз солдат і перебуває на Сході.
Співпраця розпочалася ще 2014 року. Тоді бійцям, котрі вирушали в зону антитеростичної операції, передали сім комплектів індивідуального захисту: кевларові каски та якісні бронежилети. Нині бійці дислокуються в Авдіївці та слідкують там за правопорядком. Зональне ж відділення розташовано в центрі Черкас, проте стан приміщень та побутові умови бійців не на належному рівні. Будівлі ремонтувалися востаннє ще в 80-х роках минулого століття, існують проблеми з опаленням та частина приміщень не відповідає вимогам утримання військових.
Андрій Більда сприяв військовим і в облаштуванні приміщень, покращенні побутових умов перебування, допомагав із відновленням автомобілів, придбавав запчастини, зимову гуму та необхідні інструменти.
«Коли війна на сході лише починалась ми передали Військовій службі правопорядку бронежилети, каски, набори інструментів та через деякий час два комплекти зимової гуми для автомобілів, що мали супроводжувати військові колони в зоні АТО. Два місяці тому один із цих автомобілів на тій самій гумі супроводжував колону військових паливозаправників, у складі якої я керував одним з «Уралів». Оце була зустріч!» – розповідає Андрій Більда.
Разом із Андрієм Більдою відвідав Черкаський зональний відділ Військової служби правопорядку ЗСУ і голова міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан.
«У них багато питань і проблем стосовно облаштування приміщень та побутових умов бійців. Адже активно ця служба почала працювати лише 2 роки тому. Зараз планується розширення штату служби, – зазначає Сергій Рубан. – Активну участь в допомозі вже бере Більда, який сам є військовослужбовцем, а зараз перебуває у відпустці. Домовилися, що представники партії «Солідарність» будуть максимально сприяти вирішенню озвучених проблем. Також докладемо максимум зусиль, щоб представники органів влади теж допомагали».

13073168_998656726870225_1071296646_o