Представники Черкащини беруть участь у Форумі з енергоефективності

В Києві триває II Форум енергоефективного партнерства на тему «Енергосервіс: інвестиції в енергоефективність бюджетної сфери та переваги для житлових будівель». Важливою подією заходу стане підписання Меморандумів про співпрацю між Держагентством з енергоефективності та місцевими органами влади щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман наголошує на необхідності переходу до реальної ‪енергоощадності‬, ‪‎енергоефективності‬ та‪ енергонезалежності країни‬.
«Настав той момент, коли ми маємо подолати будь-які зловживання в енергетичній сфері і зробити Україну по-справжньому енергонезалежною, у нас для цього достатньо своїх ресурсів, – зазначає Гройсман. – Держава розпочинає етап збільшення власного видобутку газу. Можливості країни дозволять бути абсолютно енергонезалежними, розвивати альтернативну енергетику, здйснити кроки для заміщення традиційних джерел енергії. Я вірю в те, що нам це вдасться зробити в середньостроковій перспективі».
Участь у Форумі беруть і предстаники Черкащини: заступники голови Черкаської ОДА Сергій Овчаренко і Ярослав Березань та голова Черкаської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан.
«Нарешті в Україні стартує масштабна кампанія стосовно необхідності термомодернізації об’єктів бюджетної і житлової сфер та започатковуються проекти до реальної енергонезалежності, – наголошує Сергій Рубан. – Країна вже готова перейти до нових форм енергоспоживання та енергоефективності. Саме час робити стратегічні кроки. Реформа енергоефективності складається із цілого комплексу заходів, інструментів та ресурсів. Але мета наша єдина – підвищити енергоефективність України, що дозволить розвивати в тому числі й економіку. Радий, що керівництво Черкаської області розуміє необхідність цієї реформи та вже сьогодні здійснює реальні кроки в сфері енергоощадності. Обговорили із Сергієм Овчаренком та Ярославом Березанем подальші кроки в напрямку реалізації першочергових заходів із енергоефективності на Черкащині. Діємо ощадливо та енергоефективно».

13164313_1169132443111589_7824397870473150729_n