«Солідарність» домоглася виділення додатково 91 мільйона гривень на ремонт доріг на Черкащині

Керівник секретаріату Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан провів зустріч із народним депутатом, членом фракції БПП у Верховній Раді України Сергієм Рудиком. Розмова стосувалася питання ремонту доріг. Завдячуючи зусиллям народного депутата Черкащина отримала 91 млн грн на ремонт доріг за програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування».
«Пригадую, що Сергій Рудик спрямував 6 депутатських запитів щодо ремонту доріг на Черкащині. Також позитивно відзначаю старання в цьому питанні керівництва Черкаської ОДА. Партія та депутати «Солідарності» визначають ремонт доріг одним з головних пріоритетів своєї діяльності. При чому наголошую також на тому, що саме завдяки ініціативі Президента та підтримці коаліції в Україні відбувається децентралізація бюджетів. Це вплинуло на значне зростання ресурсу місцевих бюджетів, які спрямовуються значною мірою на ремонт доріг в селах та містах», – зазначає Сергій Рубан.
Уряд нині також працює над створенням Дорожнього фонду, проведенням децентралізації управління доріг та забезпеченням їх ремонту. Державні дороги місцевого значення планують передати на місця під управління обласних державних адміністрацій.
«Ми проведемо децентралізацію управління доріг України. Ми передамо державні дороги місцевого значення на місця, передамо також кошти і ресурси. За 2-3 роки ситуація із дорожнім господарством буде зовсім інша і якісно краща», – зауважив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Керівник секретаріату Черкаської організації партії «Солідарність» закликає до конструктивної співпраці всіх представників влади, політичних партій і громадських організацій та звертається до активістів з проханням створювати ініціативні групи з контролю за проведенням відповідних тендерних процедур, а згодом – за якістю виконання ремонтних робіт на дорогах.

Згідно з розпорядженням КМУ за № 176-р, цього року в Черкаській області ремонтуватимуться 2 дороги: Н-01 Київ – Знам’янка (на ділянках км 205+280 – км 213+000; км 213+000 – км 216+000; км 229+780 – км 232 280) та Н-16 Золотноша – Черкаси – Сміла – Умань (на ділянці км 41+265 – км 48+985 (правий проїзд).
Ще 4 ділянки доріг Черкащини: км 83+700 – км 89+700 (с. Носачів); км 12+000 – км 25+000 (дамба м. Черкаси) дороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань та км 216+000 – км 229+780; км 232+280 – км 241+622 (з м. Корсунь-Шевченківський у напрямку м. Сміла) дороги Н-01 Київ – Знам’янка визнані такими, які потребують термінового ремонту і, за пропозицією бюджетного комітету, будуть відремонтовані за рахунок економії коштів, яка виникла внаслідок реструктуризації боргових зобов’язань.