Сергій Рубан: «Потрібно не допустити приходу до влади екс-регіоналів та популістів»

Центр соціальних досліджень «СОФІЯ» провів опитування населення в усіх областях України. Тривало воно із 29 червня до 8 липня, участь взяв 2001 респондент. Аналітичний центр дізнавався настрої громадян стосовно ситуації в країні, діяльності влади та електоральні симпатії.
Якби вибори відбулися найближчим часом, то у випадку голосування за закритими партійними списками найкращі шанси подолати 5-відсотковий бар’єр і потрапити до Верховної Ради сьогодні мають партія «Опозиційний блок» (15,6%), «Батьківщина» (13,5%), Блок Петра Порошенка «Солідарність» (12,6%), «Самопоміч» (9,4%), Радикальна партія Ляшка (8,6%) та «Свобода» (5,3%). Таким чином партії отримали б таку кількість місць у Парламенті: Опоблок – 108, «Батьківщина» – 93, БПП – 87, «Самопоміч» – 65, РПЛ – 60, «Свобода» – 37.
«Такий результат демонструє, що на настрої жителів країни вплинуло розкачування недовіри до влади з боку нинішньої опозиції, а саме – партії Ляшка та «Батьківщини». Що й вивело в переможці Опоблок. Такі дії допомагають та сприяють регіоналам поновити та посилити свої позиції. Адже нинішня опозиція вже досягла свого максимуму і заповнила свою базову електоральну нішу, досягти кращого результату їм уже не вдасться, – говорить керівник секретаріату Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан. – Якби нині відбулися перевибори, то Верховна Рада стала б значно більш подробленою та неконсолідованою, що однозначно негативно вплинуло б на впровадження реформ та зміни в країні. За аналізом, за таких результатів голосування коаліція налічувала б 4-5 партії, де «Батьківщина» змушена була б шукати компроміси з БПП, а «Самопоміч» зі «Свободою». Тому варто очікувати на постійні сварки і непорозуміння. Зрештою така Верховна Рада була б недовговічною і неефективною. Тому перевибори до ВР зараз недоцільні, а громадяни мають ще раз обміркувати свої політичні симпатії. Адже нинішня картина демонструє, що в регіоналів є всі шанси формувати більшість, а можливість широкої коаліції за участі Опоблоку, Батьківщини та РПЛ стане об’єднанням олігархів, які боротимуться за власні інтереси».