«Солідарність» закликає повідомляти про підозріло багатих прокурорів Черкащини

Днями Генеральний прокурор України Юрій Луценко закликав українців повідомляти про прокурорів, які викликають підозру в отриманні незаконних прибутків. Якщо прокурор задекларував, що проживає з сім’єю у невеликій квартирі, а насправді живе у триповерховому маєтку, записаному на тещу, це стане підставою для перевірки і звільнення такого прокурора з роботи.
«Прокурори живуть не на віддаленій планеті, вони тут, в Україні. Якщо ми знаємо побутово, що вони дозволяють собі найдорожчі ресторани, якісь надзвичайно розкішні речі або послуги, будь ласка, інформуйте. Ми також співставимо рівень доходів з декларації з тим, що вони роблять», – сказав Луценко.
Черкаська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» закликає черкащан також повідомляти всі відомі їм факти про недоброчесні доходи чи занадто великі витрати місцевих прокурорів.
«В Україні триває реформа правоохоронних органів та боротьба з корупцією в них. Ми тут на місцях знаємо і бачимо значно більше, ніж в Києві. Тому маємо надавати необхідну інформацію про тих правоохоронців, які, на нашу думку, отримують прибутки незаконно. Генпрокурор налаштований на перевірки та очистку системи від корупціонерів», – зазначає керівник секретаріату Черкаської територіальної організації БПП Сергій Рубан.
Щоб виявити таких прокурорів, необхідно повідомляти інформацію за спеціальною формою на сайті ГПУ.
Форма для передачі інформації на сайті ГПУ: http://212.26.140.115/