Любов Майборода: «Зняття прапора Євросоюзу стане політичною поразкою Черкас, України і Революції Гідності»

Член ради Черкаської міської партійної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Любов Майборода виступає проти зняття прапора Євросоюзу зі щогли біля Черкаського міськвиконкому. Нещодавно представники громадськості Валерій Кузьменко та Дмитро Кухарчук звернулися до міського голови з вимогою зняти цей прапор. Питання було винесено на розгляд виконкому, але не отримало необхідної підтримки. Тепер – слово за депутатами.
За словами Любові Майбороди, вона спільно із активістами 2013 року в дуже складних умовах, при забороні масових зібрань, в оточенні правоохоронців все ж підняли прапор Євросоюзу на щоглі біля мерії як символ підтримки європейських цінностей. Тепер же стяг хочуть прибрати.
«Зняття прапора в цей час може трактуватися як політична поразка Черкас, України і Революції Гідності, – наголошує Любов Володимирівна. – Адже жителі України під час Майдану продемонстрували підтримку і вибір європейського шляху розвитку. Немає жодних підстав взагалі виносити це питання на розгляд. Дуже шкода, що члени виконкому зайняли «страусину позицію» в цьому питанні і не поставили крапку. Сподіваюся, депутати матимуть свою позицію і розумітимуть важливість європейського стягу. Бо інакше – це ганьба для Черкас».