Андрій Більда звільнений в запас із «шостої хвилі»

Андрія Більду 11 жовтня 2016 року звільнено в запас. Відбулося це відповідно до Указу Президента України про демобілізацію «шостої хвилі» військовослужбовців. Більше року тому, незважаючи на негативний висновок медкомісії та заперечення лікарів, Андрій Більда, єдиний з діючих на той момент депутатів Черкаської міської ради добровільно пішов на службу до Збройних сил України. Нагадаємо, на той момент він очолював депутатську групу «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» в міській раді.
За час служби солдат Черкаського автобату Андрій Більда брав участь в антитерористичній операції на Сході країни, займався забезпеченням та підвозом пального бійцям в зону АТО, ремонтом військової техніки та покращенням матеріально-технічної бази своєї військової частини. До цієї справи він залучав і меценатів, в тому числі партійців та активістів БПП. Спільними зусиллями придбавали запчастини та гуму для автомобілів, створювали належні побутові умови військовим.
«Вітаємо Андрія та чекаємо на його активне повернення до цивільного та громадського життя. Адже він ніколи не залишається осторонь справ міста та держави. Андрій зі своїх власних ресурсів багато допомагав і допомагає Збройним силам України, спорту, школам, садочками, лікарням. Сподіваємося на спільні плани та реалізацію корисних проектів», – зазначає голова Черкаської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан.

14611023_1212080732183073_1662729948843023303_n