Владислав Голуб: «Е-декларування надважливе для боротьби з корупцією в нашій країні»

Народний депутат, член фракції партії «Блок Петра Порошенка» у ВРУ Владислав Голуб першим серед депутатів від Черкащини заповнив електронну декларацію. В декларації він прозвітував про доходи і витрати 2015 року, подарунки і грошові активи, об’єкти нерухомості та цінне рухоме майно, яке перебуває у його власності та родини.
Нардеп зазначає, що технічно заповнювати цей електронний документ досить просто, складніше розібратися із інформаційною частиною: як правильно зазначати ті чи інші доходи і витрати. Як приклад наводить кошти, виділені із держбюджету на забезпечення його депутатської діяльності, які він спрямовує на організацію роботи громадських приймалень.
«Раніше ці кошти взагалі не враховувалися в декларації, адже я з них не плачу податки і не використовую на власні потреби. Проте за новими вимогами ці виділені суми вказуються як кошти третіх осіб для забезпечення депутатської діяльності. І таких суперечливих моментів під час заповнення виникало декілька», – розповідає народний обранець.
Нардеп упевнений, що е-декларування стане ще одним важливим і дієвим кроком для боротьби із корупцією в Україні. Адже нинішня декларація є набагато ширшою і тепер необхідно вказати все майно, яким володіє декларант. Крім того, ознайомитися із вже заповненою декларацією може кожен, на відміну від паперових варіантів, які не так афішувалися.
«Тому зараз громадянам простіше буде порівняти задекларовані цифри тим чи іншим депутатом чи чиновником із його стилем життя, чи відповідають доходи його рівню витрат. Запровадження е-декларування необхідний крок. Навіть не ставлю під сумнів, що кожна публічна особа, кожен, хто використовує державні фінанси, зобов’язаний пройти процедуру е-декларування, аби ліквідувати будь-яку корупційну складову. Вірю, що це нововведення 100-відсотково важливе для боротьби з корупцією в нашій країні», – говорить Владислав Голуб.
Ознайомитися із декларацією народного депутата можна за посиланням: https://public.nazk.gov.ua/storage/documents/pdf/d/1/5/b/d15b67a0-a324-4c5c-a9b8-d95106abcd6a.pdf