В Умані планують виробляти теплову та електричну енергію на біопаливі

Міський голова Умані, представник партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Цебрій підписав меморандум про співробітництво з Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та ТОВ «Універсальна Девелоперська Група». Метою співробітництва є здійснення спільних заходів, направлених на реалізацію пілотної інвестиційної програми заміщення природного газу біологічними видами палива для виробництва теплової та електричної енергії, результатом якої має стати введення в експлуатацію тепло-електростанції (ТЕС) на біопаливі.
«В теперішніх умовах це єдиний правильний шлях розвитку теплової енергетики. А ті гроші, що мають віддаватися північному сусідові за газ, краще витрачати на щось корисне для міста», – зазначає Олександр Цебрій.
Нагадаємо, минулого року за Програмою розвитку ООН в трьох навчальних закладах Умані були встановлені біопаливні котельні, які працюють на солом”яних пелетах. Завдяки таким діям місто за опалювальний сезон 2015 – 2016 років заощадило понад півмільйона гривень бюджетних коштів.