Черкаська «Солідарність» допомагатиме воїнам АТО через новостворений Консультаційний центр

Черкаська територіальна організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» відкрила Консультаційний центр допомоги воїнам АТО. Його представники надаватимуть консультації демобілізованим бійцям та родинам військових щодо реалізації їхніх законних прав. Отримати необхідну допомогу в Черкасах «атовці» зможуть за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 205, або ж за телефоном: 562-562.

«Бійці, які повернулися з АТО, особливо потребують допомоги та підтримки. Не кожен із них навіть знає всі свої права та можливості. А подекуди на місцях їм доводиться стикатися з великими бюрократичними перепонами та проходити сім кіл чиновницького пекла, – зауважив голова Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Василь Фурман. – Наше завдання – знайти шляхи вирішення проблем кожного бійця, який повернувся з АТО, та розпочати діалог між різними групами волонтерів і скоординувати їхні зусилля. Я пам’ятаю, як у мої шкільні роки вшановували ветеранів Другої світової війни та вирішували всі питання. Так само має бути побудована система допомоги і нинішнім Героям».

За словами волонтера Ігоря Фесуна, котрий уже протягом тривалого періоду допомагає бійцям у зоні АТО, демобілізовані воїни потребують роз’яснень і структурованої інформації щодо того, які пільги їм надано, куди та з якими документами потрібно звертатися для їх отримання.

Народний депутат Олег Петренко наголосив, що аналогічні центри потрібно відкривати в усіх областях України, та висловив готовність активно долучитися до вирішення проблем атовців, у тому числі й на законодавчому рівні.

IMG_3346

Загалом Консультаційний центр допомагатиме воїнам у реалізації їхніх соціальних прав, отриманні державних виплат, земельних ділянок, соціальній адаптації та подальшому працевлаштуванні.

«Центр працюватиме за двома основними напрямами. По-перше, будемо проводити просвітницьку діяльність серед бійців та членів їхніх сімей і роз’яснювати, на які пільги вони мають право та як їх отримати, – розповідає координатор проекту, депутат Черкаської обласної ради, член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Максим Колісник. – Адже, окрім пільг, наданих державою, в різних районах та містах області існують додаткові пільги, затверджені місцевими програмами. Саме цю інформацію ми маємо донести до бійців АТО. Другий напрям роботи центру – реагування на звернення, якщо бійці не можуть отримати послугу або отримали її в неналежному вигляді».

IMG_3331

Нагадаємо, що команду черкаської «Солідарності» представляють волонтери, викладачі, бійці АТО. Зокрема, Христинівську районну партійну організацію очолює Віталій Паламарчук – «кіборг» із Донецького аеропорту.

За роботою Консультаційного центру допомоги воїнам АТО можна стежити на офіційному сайті партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» http://ck.solydarnist.org/ та в групі «Громадська ініціатива «Черкащина за Петра Порошенка» в соціальній мережі Facebook.