Звіт депутата “Солідарності” Смілянської міської ради Віктора Лихолай

Віктор Лихолай – депутат фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Смілянської міської ради (округ № 17), член постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності.
ШАНОВНІ СМІЛЯНИ!
Щиро вдячний вам за те, що підтримали мене на виборах до міської ради. Минає рік складної і напруженої роботи міської ради в новому складі, обраному на чергових виборах 2015 року.
Одним із основних обов’язків своєї діяльності як депутата міської ради вважаю участь у пленарних засіданнях міської ради та роботу в постійній депутатській комісії з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності, до складу якої належу, а тому на особистому та постійному контролі тримаю рішення міської ради з питань, що належать до повноважень комісії.
Також важливою складовою вважаю роботу з виборцями, людьми всіх категорій незалежно від віку і зайнятості на тій чи іншій роботі, забезпечення своєчасного, обґрунтованого вирішення звернень та скарг громадян, вивчення причин, які породжують скарги, і внесення своїх пропозицій до відповідних органів влади щодо їх усунення.
Надання матеріальної допомоги людям, що її потребують – невід’ємна частина моєї діяльності як депутата, адже милосердя, ставлення до чужих проблем з розумінням – це якості, які люди перш за все хочуть бачити в людині, яку вони обрали, якій надали певні повноваження.

Одним із пріоритетних питань, яке вдалося запровадити в місті, вважаю розробку та втілення програми «Підтримки будинків об’єднань співвласників багатоквартирних будинків/ОСББ на 2016-2020рр.»
Враховуючи вже певний досвід роботи у сфері житлово-комунального господарства, в своїй депутатській діяльності найбільше уваги приділяю вирішенню питань, що пов’язані з розвитком міста.
Особисто мною були організовані та проведені такі заходи:
– грейдерування, засипка та ямковий ремонт доріг по пров. Яцьківському (Орджонікідзе), пров. Сибірському, вул.Олександра Амфітеатрова (Сакко і Ванцетті), вул. Соборної (Свердлова). За моєї ініціативи та неодноразового звернення, з міського бюджету було виділено 29 тис. грн.на асфальтне покриття по вул.Сріблянській (Орджонікізе), 200 тис. грн. – на асфальтування вул. Одеської;
– відновлення освітлення вулиць, а саме: по всьому окрузі № 17 було замінено всі ліхтарі та лампочки, проводилась реконструкція освітлення по вул. Одеській, вул. Технічній, пров. Симбірському до річки Тясмин;
– розчищення та вирізка аварійних дерев;
– проведено збори та надано практичну допомогу мешканцям багатоповерхівки у створенні об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) по вул. родини Бобринських, 64 (Артема);)
– за моїм зверненням комунальною службою по вул. родини Бобринських (Артема), 64 було розчищено близько 20 аварійних дерев, прибудинкову територію та спільно з мешканцями будинку організовано та проведено суботник. На прибудинкову територію завезено асфальтовий зріз для засипання ям та вирівнювання території. За мого сприяння на ремонтні роботи даху будинку було виділено кошти з міського бюджету у розмірі 29 тис. грн. та проведено капітальний ремонт покрівлі;
– для підтримання чистоти в громадських місцях та прибудинкової території, спільно з громадою округу № 17 та за участі голів правління ОСББ було організовано та проведено марафон суботників з благоустрою вулиць та ліквідації стихійних смітників. Мешканцям за мого сприяння по окрузі було роздано інвентар та будматеріали для виконання цього роду робіт. Всі ці роботи допомогли зробити округ чистим, зеленим, затишним та дружнім для своїх мешканців;
– постійна підтримка та допомога ГО Спортивному клубу «Вольнік», забезпечення дітей спортивною формою, фінансова допомога в організації проведення спортивних змагань, закупівля спортивного інвентар’я;
– забезпечення благоустрою та естетичного облаштування вулиць, покіс бур’яну, трави та алергійно-небезпечної трави амброзії у весняний та літній сезони;
– очистка вулиць від снігу в зимовий період та забезпечення мікрорайону сіллю під час снігопадів та ожеледі.
На цьому я не зупиняюсь, разом з депутатами дбаю про відпочинок молоді та людей старшого віку. Активно долучаюся до всіх заходів, що відбуваються в нашому місті – свят, акцій, загальноміських суботників.

Ще багато чого зроблено, але ще більше в планах. Тому маю багато першочергових завдань та ініціатив, які я як депутат запланував у нашому мікрорайоні та місті в цілому у 2017 році, а саме:
– подальше проведення капітального ремонту вулиць;
– проведення капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення з заміною ліхтарів з лампою розжарювання на світлодіодні ліхтарі та встановлення додаткових ліхтарів;
– встановлення сучасного дитячого майданчика у дворі багатоповерхового будинку по вул. родини Бобринських (Артема);
– встановлення додаткових світлофорів, лежачих поліцейських та пішохідних переходів;
– висадка дерев на весні.
Сподіваюсь, що вже цього року в місті буде запроваджено спеціальну програму, яка передбачає реконструкцію та благоустрій територій дворів багатоповерхових будинків – облаштування пішохідних доріжок, тротуарів. Особисто я буду наполягати, щоб ця програма торкнулася насамперед мікрорайону №17.
В нашому місті, на жаль, дуже багато соціально незахищених громадян, дітей, які потребують додаткової уваги. Тому, вважаю за потрібне спрямовувати певні зусилля на організацію для них дозвілля та проведення заходів патріотично-виховного характеру.

Для мене найважливіше – знайти порозуміння з людьми, які до мене звертаються, адже виборці мають право брати участь в управлінні містом та своїм округом. Тому звертаюся до всіх мешканців міста та вкотре наголошую, що лише спільними зусиллями ми зможемо вирішити поставлені перед собою першочергові завдання та побороти всі труднощі задля покращення життя громади.
Шановні жителі мого округу та міста, Сміляни! Нагадую Вам, про те, що прийом громадян здійснюється у вівторок та четвер з 9 до 12 год. за адресою: м.Сміла, вул. Графа Бобринського (Тельмана), 2, Будинок побуту, каб. 401, 4 поверх. або за тел. (04733) 2-24-70.
Працюю для людей!Обіцяю – роблю!
Вдячний Вам за активну громадську позицію!
З повагою
Депутат Смілянської міської ради фракції “Солідарність” Віктор Лихолай