Представники обласної «Солідарності» взяли участь у семінарі з децентралізації

В Києві відбувся семінар з питань децентралізації, організований Українським інститутом міжнародної політики. Дізнатися більше про цю реформу та її особливості вирішили представники Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Зокрема учасниками семінару стали голова депутатської фракції «Солідарність» Шполянської міської ради Максим Доценко, секретар Корсунь-Шевченківської міської ради, голова районної партійної організації Сергій Старчевод та помічник керівника Жашківської районної організації партії Вікторія Моспан.
Спікерами на заході були представники міністерств та громадських організацій, які розробляли та нині впроваджують реформу з децентралізації в життя. Нагадаємо, ініціював процес децентралізації в країні Президент Петро Порошенко.
«Цікаво та грунтовно спікери розкрили багато моментів, закладених в бюджетну систему при децентралізації, розповіли про особливості впровадження реформи в галузях освіти та охорони здоров’я. Цей триденний семінар допоможе в подальшій діяльності, адже по-перше, вдалося дізнатися такі нюанси, про які до цього не чув, а по-друге, поглиблені знання процесів зацікавили, тому ще більше часу та уваги приділимо цьому питанню на місцях, поділимося з колегами набутим досвідом», – розповідає Максим Доценко.
«Семінар був насичений інформаційно. Особливо важливо те, що для нас не просто прочитали лекцію, а відбувалася дискусія, обговорення, ми отримали конкретні відповіді на питання, що зацікавили. При цьому спікери робили акцент на впровадження децентралізації для об’єднаних громад, тому такий досвід потрібний в подальшій діяльності», – розповідає Вікторія Моспан.

dec3