Олександр Вельбівець: «Започатковані в нашій країні реформи враховують кращі практики європейських демократій»

Голова Черкаської обласної ради, представник партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Вельбівець днями із робочим візитом разом зі ще сімома українськими посадовцями відвідав низку міст і федеральних земель Федеративної Республіки Німеччина. Поїздка відбулася на запрошення Німецького Бундестагу і Федерального уряду в рамках проекту «Регіональні структури управління та місцеве самоврядування».
Німецька сторона ознайомила українських гостей із досвідом побудови системи органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства, діяльністю і взаємодією органів влади й місцевого самоврядування на регіональному рівні, практичним досвідом об’єднання громад та вирішення місцевих проблемних питань, практиками взаємодії влади і місцевих громад, регіональних еліт (лідерів) із представниками місцевих адміністрацій, а також неурядових та бізнес-організацій.
Географія зустрічей охоплювала столицю Німеччини м. Берлін, федеральної землі Баварія м. Мюнхенг та м. Гермерінг.
Українські посадовці зустрілися із членами Німецького Бундестагу та представниками Федерального уряду Німеччини, керівниками міст і окремих земель, а також представниками німецьких науково-дослідних установ, економічних об’єднань. Зокрема, члени української делегації ознайомились зі специфікою схвалення рішень у Бундестазі та Бундесраті, роботою Федерального міністерства закордонних справ, поспілкувались із депутатами Парламенту, міжпарламентських груп і комітетів, представниками Берлінського відділення Асоціації міст Німеччини, федеральних й регіональних органів влади і місцевого самоврядування.
За словами Олександра Вельбівця, українцям є чому повчитися в європейців: і що стосується зміцнення місцевого самоврядування та децентралізації влади, і здійснення соціально-економічних перетворень, і розвитку культури.
«Та попри все, ми повинні пам’ятати головне – нам теж є чим пишатись. І саме це повинні розвивати і підтримувати. Використовуючи кращі приклади побудови європейської демократії, громадянського суспільства й міцного місцевого самоврядування, ми повинні зважати на власні історичні й національні особливості, реалії нашого сьогодення. Ми повинні будувати Україну європейську, а не Україну в Європі. Адже, ознайомившись із досвідом Німеччини, із певністю можу сказати: започатковані в нашій країні реформи, цінності й орієнтири цих змін, враховують кращі практики європейських демократій. Головне, однак, не сходити із наміченого, впроваджувати реформи системно і послідовно», – наголошує Олександр Вельбівець.

1480520168_5

1480520198_4

За інформацією сайту Черкаської обласної ради