В Уманському районі обговорили особливості впровадження реформи місцевого самоврядування

На Уманщині провели семінар-тренінг з питань впровадження реформи місцевого самоврядування на теренах району. Захід відбувся під керівництвом голови Уманської районної ради, представниці партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Оксани Супрунець.
У роботі семінару взяли участь: координатор Центру розвитку місцевого самоврядування у Черкаській області Сергій Слинько, представник Департаменту регіонального розвитку Черкаської облдержадміністрації Дмитро Гайдей, координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в Черкаській області Ганна Бабкова, завідувач кафедри публічного управління та адміністрування Уманського національного університету садівництва Сергій Приліпко, староста с. Ірдинь Білозірської об’єднаної територіальної громади Олександр Максимов, працівники апарату районної ради та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, депутати районної ради, а також селищний та сільські голови.
Учасники семінару обговорили особливості впровадження адміністративно-територіальної організації влади в Україні, особливості реформи фінансової децентралізації влади та підтримки проектів регіонального розвитку, дізналися про досвід роботи в об’єднаній територіальній громаді, які можливості відкриваються та які небезпеки чекають на громади Уманського району у найближчому майбутньому. Також серед основних питань розглянули стан реалізації мікропроектів в Уманському районі, стратегічне планування у громадах як невід’ємна складова подальшої фінансової підтримки громад та питання залучення коштів міжнародних проектів і програм розвитку сільських громад.
Нагадаємо, в Україні активно вроваджеється реформа децентралізації, ініційована Президентом Петром Порошенком з метою передати владу, повноваження та фінанси на місця. Також триває процес об’єднання територіальних громад та вибори їх голів, які діятимуть в умовах децентралізації.