«Солідарність» ініціює проведення інвестиційного форуму на Черкащині

Голова Черкаської обласної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Василь Фурман ініціює проведення на Черкащині восени 2015 року Міжнародного інвестиційного форуму «INVEST CK». Завданнями заходу є відновлення роботи підприємств області, відкриття нових виробничих потужностей, створення робочих місць і підвищення рівня оплати праці жителів Черкащини. До участі в ньому запросять підприємців, інвесторів, експертів – як з України, так і з усього світу.

«Партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» ініціювала проведення форуму «INVEST CK», щоб показати і внутрішнім, і зовнішнім інвесторам інвестиційній потенціал Черкащини, переваги нашої області над іншими регіонами України, готовність обласної влади та всіх реєстраційних органів до створення сприятливого інвестиційного клімату та запровадження персонального підходу до кожного інвестора», – повідомив Василь Фурман.

На його думку, проведення такого заходу мотивує економіку області та дозволить створити нові робочі місця.

«Разом з райдержадміністраціями та міськвиконкомами під час зустрічей із місцевими підприємцями ми зберемо кращі пропозиції для іноземних та вітчизняних інвесторів і представимо їм можливості області. Ключовими показниками ефективності форуму стане відкриття в недалекому майбутньому нових підприємств, надходження реальних інвестицій та створення робочих місць. При цьому очільники місцевих адміністрацій з приходом інвесторів мають посилити особисту відповідальність за недопущення корупційних проявів з боку відповідних структур – податкової, пожежників, санстанції та інших відомств, в тому числі й силових», – зауважив голова обласної партійної організації «Солідарності».

Перед тим як виступити з ініціативою проведення Міжнародного інвестиційного форуму «INVEST CK», Василь Фурман, котрий є науковцем-економістом, вивчав іноземний досвід на предмет того, як створювалися підприємства та сприятливі інвестиційні умови в різних країнах світу.

«Наприклад, у Польщі чи Грузії для будівництва підприємств землю надавали на пільгових умовах, а дороги та електромережі до нового об’єкта прокладали за державні кошти. Але при цьому інвестор брав на себе конкретні зобов’язання та чітко визначав, скільки мільйонів доларів він вкладає в новее підприємство, скільки робочих місць створює, якою буде середня зарплата людей. Для цього потрібні законодавчі зміни. І ми вже працюємо над цим питанням з народними депутатами від «Блоку Петра Порошенка».