Олександр Цебрій: «Я не допущу в Умані розпалювання міжнаціональної ворожнечі»

Події, що трапились на могильному комплексі рабі Нахмана в ніч на 21 грудня 2016 року в м. Умань – це неприпустимий акт вандалізму, який викликав обурення не лише серед представників еврейської національності, але й усієї уманської громади. В цих діях вбачається спланована провокація. На цьому наголошує міський голова Умані, представник партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександр Цебрій. Він звернувся до правоохоронних органів з вимогою розслідувати резонансний злочин, знайти винних і притягнути їх до відповідальності. Також в тому районі буде посилено охорону.
Нагадаємо, група осіб увірвалася на могилу єврейського праведника Рабі Нахмана і, вигукуючи антисемітські образи, кинули свинячу голову з вирізаною на ній свастикою та пакети з червоною фарбою в кімнату.
«Умань – багатонаціональне місто, історія якого увібрала в себе культури і традиції багатьох народів. У місті пропагується повага до людини, міжетнічна і міжконфесійна толерантність.
Уманчани і особисто я категорично проти розпалювання міжнаціональної ворожнечі, антисемітизму і ксенофобії.
Тому, звернувся до правоохоронних органів з вимогою розслідувати резонансний злочин, знайти винних і притягнути їх до відповідальності.
Я як міський голова не допущу в місті розпалювання міжнаціональної ворожнечі. В мікрорайоні паломництва брацлавських хасидів на об’єктах, де розташовані культові релігійні споруди чи символи, буде посилено охорону. Зокрема, на могилі рабі Нахмана та біля Православного Хреста.
Маю надію, що подібні ганебні факти не повторяться, і ми разом побудуємо європейське демократичне місто», – говорить Олександр Цебрій.