Костянтин Чернецький: «Пріоритетним та перспективним напрямком діяльності цього року стане термомодернізація»

Голова фракції «Солідарність» Черкаської міської ради Костянтин Чернецький – про пріоритетні напрямки діяльності депутатів фракції на 2017 рік:
«Бюджет розвитку міста Черкаси в 2017 року буде значно меншим, порівняно з минулорічним. Адже цього року місцеві бюджети отримали додаткове фінансове навантаженняв галузях освіти та медицини. До того ж, надходження від акцизу відтепер не зараховуватимуться до міського бюджету, а гідного компенсатора цим доходам держава не запропонувала. Таким чином наш бюджет розвитку «прорідів» мало не вдвічі. Тим не менш, і всі базові програми будуть виконуватися, і нові важливі для розвитку Черкас ініціативи також запроваджуватимуться. Обов’зково продовжимо здійснювати капітальний ремонт доріг, термомодернізацію закладів освіти та охорони здоров’я, підтримку ОСББ, реалізацію програми євродворів тощо.
Пріоритетними, на мою думку, мають стати все ж проекти із термомодернізації. Адже в довгостроковій перспективі енергоощадні заходи дають значну економію все тих же бюджетних коштів, які ми потім зможемо використати на інші міські проекти. Проте і без доріг місто залишати не варто, тому на капітальний ремонт автошляхів сконцентруємо чимало зусиль та фінансування. Ці два проекти приблизно в паритеті. Програма підтримки ОСББ теж здебільшого ґрунтується на впровадженні термомодернізації, але з метою економії ресурсів та коштів мешканців, що теж надзвичайно важливо. Впевнений, нам вдасться в повному обсязі задовільнити потреби ОСББ, які звертатимуться за допомогою у співфінансуванні.
Також розглядаються проекти, які я б назвав «жирком», зокрема встановлення оглядового колеса та початок будівництва льодового палацу. Важко сказати, чи на часі такі проекти для міста Черкаси, тому що на їх втілення необхідні значні суми, і ці кошти краще спрямувати на значно ефективніші речі. Будівництво льодового палацу взагалі вважаю недоцільним. Проект чудовий, але надзвичайно вузькопрофільний. Натомість його можна замінити на багатофункціональну спортивну арену, що може використовуватися як льодова, так і спортивна арена для різних видів спорту – баскетбол, мініфутбол тощо, як концертний зал (якого дуже не вистачає місту), виставковий зал, ярмарки тощо. Це вже був би повноцінний палац спорту».