Сергій Кудактін: «Нам соромно за кандидата, котрий намагається через суд вирішити долю виборів»

У Шполі триває виборча кампанія, під час якої обиратимуть голову Шполянської об’єднаної територіальної громади та депутатів ради ОТГ. Кандидат у депутати від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Валентин Лук’яненко подав позов до суду з оскарженням рішення ТВК щодо реєстрації одного з кандидатів на голову ОТГ від іншої політичної сили.
Голова Черкаської територіальної організації партії «БПП «Солідарність» Сергій Кудактін обурений такими діями висуванця партії:
«Партія «БПП «Солідарність» грає за чесними правилами виборчої боротьби. Ми – демократична політична сила і підтримуємо та вимагаємо справедливого виборчого процесу. Лише жителі об’єднаної територіальної громади мають визначитися і шляхом голосування обрати кандидата, якому довірять посаду голови та розвиток своєї громади. Вибори здійснюють громадяни на виборчих дільницях, а не політики в судах. Кандидат до ради об’єднаної громади Валентин Лук’яненко не є членом партії БПП, він лише мав партійну підтримку на висунення. Він не узгодив із партією свої кроки стосовно позову до суду з оскарження рішення ТВК та намагання зняти з реєстрації одного з кандидатів. Нам соромно за дії нашого кандидата, котрий намагається через суд вирішити долю виборів. Нині партійні юристи розглядають можливість відкликання Валентина Лук’яненка як кандидата від Блоку Петра Порошенка, оскільки його неузгоджені дії негативно впливають на імідж партії. Керівник районного партійного осередку отримав догану за те, що не втримав ситуацію під контролем. Діяти будемо рішуче, аби не допустити подібного в майбутньому».
Нагадаємо, вибори відбудуться 30 квітня 2017 року. До Шполянської ОТГ входять місто Шпола та село Кримки.