«БПП «Солідарність» виступає проти забудови набережної багатоповерхівками і просить черкащан підтримати відповідну петицію

Міська влада Черкасах розпочала громадське обговорення плану детальної забудови берегової смуги від річкового вокзалу до дамби. При цьому в плані на цьому відрізку передбачається 16 багатоповерхових будинків. У червні вже розпочали чергове «скандальне» будівництво на прибережній смузі Дніпра – по вулиці Героїв Дніпра, 5 та 7.

Черкаська міська організація партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» виступає проти забудови прибережної смуги Дніпра і звертається до міської влади Черкас з вимогою змінити підходи до подальшого використання черкаської набережної в бік розвитку не житлової забудови, а туристичної інфраструктури. Жителі «Митниці» також категоричні у своїх вимогах – на прибережній смузі не місце для багатоповерхової забудови. На сайті міської ради розміщено й петицію проти забудови берегової смуги/набережної річки Дніпро в м. Черкаси із закликом до черкащан сказати своє рішуче “ні” знищенню родзинки Черкас і підтримати своїми голосами петицію. Просимо підтримати її за посиланням http://rada.ck.ua/petitions/web/150

Набережна –  рекреаційна зелена зона нашого міста, яка має слугувати для відпочинку та розвитку туристичного напрямку. Ця територія при грамотному використанні і перспективному плануванні може стати «родзинкою» Черкащини, привернути увагу інвесторів та туристів зі всього світу. Натомість – там планують будувати багатоповерхівки. Без жодного концептуального бачення майбутнього території.

Партійці звертаються до міської влади Черкас з вимогою використовувати концептуальний підхід до облаштування прибережної смуги. Громада Черкас потребує повноцінної програми розвитку прибережної смуги. На набережній повинні розміщуватися місця для відпочинку, зали спортивного та культурного спрямування, паркові зони тощо. Найважливіше – із вільним доступом кожного громадянина до води. При цьому «Солідарність» наголошує, що багатоповерховим будинкам – не місце в плані розвитку цієї території. Крім того, необхідна широка інформаційна кампанія для громадськості стосовно розвитку набережної Черкас, адже жителі повинні знати, як влада планує використати землі громади.

 

Голова Черкаської міської організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан