У Черкасах розпочинають роботу над розробкою стратегії міста

У Черкасах 23 вересня відбудеться Форум активних містян під назвою «Черкаси – погляд у майбутнє». Це – перший масштабний та дієвий захід у процесі розробки стратегії розвитку міста Черкаси. Долучаються до форуму активні жителі міста, представники бізнесу, влади. Депутат Черкаської міської ради, голова фракції «Солідарність» Костянтин Чернецький бере активну участь у роботі із розробки стратегії.
«Нині наше місто живе за принципом латання ям та дірок, і ми поки що не бачимо, якими мають бути Черкаси навіть через 3 чи 5 років. Створення стратегії для міста – це як для людини ціль і її досягнення. Відсутність такої мети для міста є неприйнятним явищем, і формуватися вона має всією громадою. Сподіваюся, ми спільно створимо гарний документ, і він не залишиться просто папірцем, яким не користуватимуться. Запрошую всіх громадян стати співучасниками творення міста майбутнього», – зазначає Костянтин Чернецький.
За його словами, стратегія міста дозволяє також контролювати якість виконання депутатами та владою своїх повноважень.
«Депутати є представниками громади і виконують делеговані їм повноваження. Жителі повинні контролювати діяльність депутатів відповідно до стратегії розвитку міста. Інакше – як визначити, чи правильне рішення затвердили депутати чи ні. За відсутності повноцінної стратегії міста не можна оцінити якісно дії депутата. Також наявність такого документа допоможе громаді контролювати, що міська влада рухається у правильному, визначеному стратегією напрямку.
Нагадаємо, Костянтин Чернецький є учасником проекту «Школа мерів» і нещодавно пройшов стажування в Польщі, де набув досвіду управління містами та стратегічного планування.
Форум відбудеться 23 вересня за адресою вул. Б. Вишневецького, 17 (будинок «Політпросвіти»). Початок реєстрації о 10.00, старт стратегічної сесії об 11.00.

img_2593