Депутати облради просять Кабмін врегулювати ситуацію на «Черкасиобленерго»

Депутати Черкаської обласної ради звернулися до Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо врегулювання ситуації на ПАТ «Черкасиобленерго». Текст звернення озвучив голова фракції «Солідарність» Костянтин Омаргалієв.

Зокрема на сесії йшлося про складну ситуацію на енергопостачальному підприємстві Черкащини, де у зв’язку з тривалою невиплатою заробітної плати з підприємства звільняються працівники, які обслуговують високовольтні мережі, а тому можуть траплятися перебої в електропостачанні. На цьому наголосив під час виступу начальник відділу економічної безпеки ПАТ «Черкасиобленерго» Євген Лут.

У зверненні депутати просять вирішити питання перегляду «Черкасиобленерго» алгоритму розподілу грошових коштів без щодобових відрахувань, що надасть змогу виплачувати заробітну плату працівникам та забезпечить стабільну роботу підприємства. Також обранці сподіваються, що для області збільшать річні планові призначення субвенції на надання пільг та житлових субсидій населенню з метою проведення розрахунків із «Черкасиобленерго».