Ремонт доріг і закладів, автомобіль для лікаря та футбольне поле – активний розвиток Зорівської ОТГ

Зорівська ОТГ, утворена на межах Золотоніського та Драбівського районів Черкащини, фактично запрацювала 7 місяців тому, але її масштабний розвиток уже помітний кожному. У селі активно ремонтують дороги, заклади освіти, культури, встановлено з десяток відеокамер, які слідкують за безпекою, тощо. Загалом в ОТГ налічується 2200 жителів, об’єдналися свого часу 6 населених пунктів, бюджет же нині становить 24,5 мільйони гривень. Очолює громаду представник партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Юрій Гунько.
«Раніше гроші на розвиток села доводилося випрошувати в району чи області. Нині люди самі розпоряджаються бюджетом громади і бачать результати роботи. Адже всі об’єкти, які на території села, повинні фінансувати із місцевого бюджету. Зараз нарешті працює саме той формат, коли місцеве самоврядування реалізовується на 100% в тому розумінні, як воно закладено і діє в розвинених країнах Європи», – наголошує голова об’єднаної громади.
У селах Зорівської ОТГ тривають ремонті роботи. На сьогодні замінюють вікна та утеплюють фасад у школах, облаштовують актову залу в дитячому садочку, ремнтують дороги. У громади є власний фонтан та футбольна команда, для якої нещодавно облаштували міні-футбольне поле зі штучним покриттям, для лікаря придбали автомобіль.
Місцеві жителі задоволені такими змінами в їхній громаді, адже села розвиваються, роботи вистачає, зарплати – достойні. Як відзначають, доярка на фермі отримує від 12 до 20 тисяч заробітної плати.
«Зорівська ОТГ, яку очолює представник партії БПП «Солідарність» Юрий Гунько – це черговий приклад успіху реформи децентралізації, ініційованої Президентом України Петро Порошенко», – відзначає керівник секретаріату Черкаської територіальної організації партії БПП Сергій Рубан.

На основі матеріалів телеканалу «ICTV»