Приватна практика лікаря з Христинівки як приклад успішної реалізації медичної реформи

У Христинівці молодий лікар Роман Дяченко відкрив свій приватний кабінет як сімейний лікар. На сьогодні він має понад 600 пацієнтів, які підписали із ним декларації. І вже отримав перші кошти від держави. За минулий місяць йому перерахували близько 18 тисяч гривень. Його приватна практика є прикладом вдалої реалізації медичної реформи. Зустрівся із лікарем та дізнався подробиці голова Христинівської районної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Валентин Ісаков.
Він відзначає, що Роман – саме той лікар, який не полінувався і отримує результат та гідну оплату за свій труд вже зараз.
«Він молодий спеціаліст, наважився щось змінити в своєму житті і завдяки медичній реформі має результат. Буквально через рік медичної практики відкрив власний кабінет і має вже кількасот пацієнтів. Тепер у нього достойний доход. Він сам регулює як кількість декларацій, так і витрати. Для маленького містечка і молодого спеціаліста – це чудовий старт. Головне – що люди йому довіряють як лікарю», – говорить Валентин Ісаков.
Кабінет лікаря укомплектований усім необхідним для початкової діагностики, зокрема є спірограф, кардіограф, ваги, ростомір тощо. Аналізи проводять в лікарні за укладеним договором.
Валентин Ісаков зазначає, що, за словами лікаря, усі його колеги у захваті від цієї реформи і реального результату, хоча спочатку не вірили в таку можливість. Хто хоче практикувати і отримувати гідну оплату – може це реалізувати. Роман Дяченко має вже й перспективні плани розвитку власного медичного кабінету. Розглядає варіант облаштування денного стаціонару та придбання іншого діагностичного та лікувального обладнання.