Олександр Радуцький: “Потрібно віднайти кошти, аби закрити потребу в додатковій оплаті медпрацівникам”

Депутат фракції “Солідарність” Черкаської міської ради Олександр Радуцький – про проект міського бюджету на 2019 рік та пропозиції до документа:
“При обговоренні проекту бюджету на бюджетній комісії представники чотирьох політичних сил – Партії вільних демократів, Громадянська позиція, Радикальна партія, Блок Петра Порошенка – виявили досить цікаві речі.
Як з’ясувалося, потреба в додатковій оплаті праці медичним працівникам черкаської галузі охорони здоров’я складає 61 млн. грн. Ми, як нормальні адекватні депутати, почали шукати додаткові кошти, щоб зуміти в 2019 році виплатити медикам додатково по 1200 грн в місяць до їхніх куцих зарплат.
Наші пропозиції:
Зняти з дотації КП “Черкаситеплокомуненерго” 16,1 млн. грн.
Що це за кошти? Це кошти міського бюджету на покриття утримання ІТП в 103 будинках. Ці кошти мали б сплачуватися комунальним підприємством. Як це, до речі, було протягом останніх 6 років. Тобто попередній керівник комунального підприємства Микола Кушнір знаходив можливості виплачувати кошти з підприємства, а нинішній керівник – Павло Карась – такої можливості не знайшов. Тому вирішив попросити грошей у громади Черкас. Виходить, що все місто (навіть та частина, яку обслуговує Черкаська ТЕЦ, і жителі приватних будинків) мають у вигляді своїх податків заплатити за “невміння і незнання” нинішнього директора “Теплокомуненерго”? А може, нам не потрібен такий керівник, який не може управляти?
Ці кошти спрямувати на збільшення заробітної плати 4 тисячам медиків м. Черкас. У місяць виходитиме додатково по 1000-1200 грн.”