Сергій Кудактін: «Уже точно відомі прізвища двох кандидатів, які вийдуть до другого туру виборів»

Центр СОЦІС оприлюднив свіже дослідження. За ним – у другий тур виходять Петро Порошенко і Володимир Зеленський. Юлія Тимошенко – третя. За даними опитування серед тих, хто обов’язково прийде на вибори і вже знає, кому віддасть свій голос, майже 24 відсотки готові поставити галочку біля прізвища Зеленський, ще понад 20 відсотків – проголосують за Петра Порошенка. Юлії Тимошенко готові віддати голоси майже 16 відсотків респондентів. Замикають п’ятірку – Юрій Бойко і Анатолій Гриценко із одинадцятьма і майже сімома відсотками відповідно. Дослідження проводилося з 8 по 18 лютого, у ньому взяли участь дві тисячі українців з усіх областей, крім окупованих територій.
«Тенденції уже всім зрозумілі. Є кандидат, який постійно підвищує свій рейтинг. І кандидати, які або зупинилися на місці, або ж втрачають підтримку. Експерти твердять, що поступове постійне зростання показників можна вже трактувати як перемогу. Соціологічні дослідження різних експертних соціологічних центрів вкотре підтверджують те саме. Тимошенко залишається поза другим туром, оскільки постійно втрачає підтримку виборців, а її рейтингові показники стрімко падають. Петро Порошенко ж поступово підвищує свій рейтинг, і відрив між кандидатами лише збільшується. Тож до другого туру потрапляють Петро Порошенко та Володимир Зеленський. Соціологічні служби впевнено підтверджують сталі позиції кандидатів на пост Президента», – зазначає голова Черкаської теритоіральної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Кудактін.
Аналогічні тенденції останнім часом продемонстрували опитування й інших соціологічних центрів. Згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного експертами соціологічного центру імені Михайла Драгоманова, у другий тур виборів президента вийдуть Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Володимир Зеленський вийшов на перше місце із 18,2%. На другому – Петро Порошенко з рейтингом 17,2%. Далі – Юлія Тимошенко з 14,5%.
За результатами останнього опитування КМІСу, Юлія Тимошенко остаточно програла Петру Порошенку і втратила перспективи вийти до другого туру. За їхніми даними, Порошенко набирає 17,7%, Тимошенко – 15,8%.
Вперше ж «випадання» Тимошенко з другого туру було зафіксовано ще кілька тижнів тому. Три соціологічні агентства Соціс, Рейтинг і КМІС відзначили тоді відставання Тимошенко від Петра Порошенка на 0,5%. Тепер же воно становить вже понад 4%. Тенденції говорять про одне: Юлія Тимошенко безнадійно втратила лідерство в кампанії і припинила бути претендентом на другий тур.
«Тож, як бачимо, у другому турі Петро Порошенко зустрінеться із Володимиром Зеленським. І тоді українцям доведеться обирати: реальні справи, впроваджені реформи, повага світових лідерів, боєздатна армія або шоу актора; Президент-головнокомандувач, який виконує обіцянки, чи пародист-маріонетка, котрим керує олігарх», – наголошує Сергій Кудактін.