Сергій Рубан: «Дякую народним депутатам, які відстояли закон і не дали узурпувати владу Зеленському»

Верховна Рада України не підтримала законопроекти щодо зміни виборчого законодавства із закритими списками, відміною мажоритарки та пониженням прохідного бар’єру до 3%. На таких змінах наполягав Президент Володимир Зеленський.
Голова Черкаської міської організації партії «БПП «Солідарність» Сергій Рубан висловив власну позицію щодо цього голосування:
«Якби Зеленський дійсно мав державницьке мислення, не був популістом, мав якісну освіту та зацікавленість в розвитку України та переході на систему відкритих регіональних списків, то він би сів за сіл переговорів з ВРУ, а не розпускав ВРУ з порушення законодавства. Він міг спокійно домовитись, щоб ВРУ ухвалила Виборчий кодекс і пішли на чергові вибори восени вже за Кодексом. Він би не вносив проект закону про закриті списки і спробу узурпації влади ним самим.
Першим законопроектом, який мав внести Зеленський у ВРУ, мав бути Закон про імпічмент Президенту України. Але Зеленський руйнує, займається популізмом та профанацією, замість того, щоб будувати.
Дякую народним депутатам, які відстояли закон і не дали узурпувати владу Зеленському».