Голова міської «Європейської Солідарності» Сергій Рубан звертається до влади та правоохоронців створити безпечні умови на дорогах Черкас

У місті Черкаси лише цього року вже зафіксовано низку трагічних дорожньо-транспортних пригод із жертвами та кількадесят із потрощеними автівками та потерпілими. На пішохідних переходах збили 4-річних братиків з дідусем, один із хлопчиків Єгор Джура помер в лікарні, та директора 19-ї школи Юрія Лункіна, який загинув на місці трагедії. Лише за минулу добу в місті в різних районах збили жінку з дитиною та школярку, коли ті переходили дорогу.
Голова Черкаської міської організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Рубан звертається до міської влади та правоохоронних органів з проханням втрутитися врешті в ситуацію і створити безпечні умови для людей на дорогах міста. Зокрема звертається до міського голови Анатолія Бондаренка – облаштувати правильні безпечні пішохідні переходи та до начальника Управління патрульної поліції в Черкаській області Олександра Кокоби – повернути патрулювання вулиць поліцейськими авто з увімкненим мигалками.
«Тяжко підбирати слова! Ледь не щодня в Черкасах на дорогах збивають дітей, і фактично щодня збивають дорослих. Десятки ДТП.
На мою думку, проблема навіть не у водіях чи пішоходах, а в тому, де розміщені так як спроектовані дороги і переходи. Наразі, це фактично лінії смерті. Бо немає жодних острівців безпеки, не підняті переходи, і розміщені вони, таке враження, що де вздумається.
Анатолій Бондаренко, безпечне місто – це не лише камери. Важливо щоб дороги, які ремонтуються були ще й сучасними в плані безпеки. Смуги руху мають бути вузькими, острівці безпеки збудованими. Можливо на найширших та найшвидших дорогах будувати підземні або надземні переходи. Це вже давно є в Європі.
Олександр Кокоба, поверніть патрулювання вулиць поліцейськими авто з увімкненим мигалками. Це дійсно має позитивний ефект. Можливо, ввести в місто додаткові патрулі. Бо ж просто жах, що відбувається на дорогах Черкас», – наголошує Сергій Рубан.