У Чигирині через суд відновили право громадянина на пенсійне забезпечення

Відновлення порушених або невизнаних прав громадянами в царині пенсійного забезпечення іноді перетворюється у тривалий процес боротьби з державною бюрократичною машиною, і тільки в судовому порядку виявляється можливим встановити істину та відновити справедливість. Так сталося і в місті Чигирин.
До громадської приймальні звернувся громадянин з метою отримання допомоги в призначенні пенсії за віком на пільгових умовах. Самостійно він не міг це довести, оскільки в особових рахунках при виплаті йому заробітної плати були допущені неточності в написанні прізвища, ім’я, по батькові. Довелося звернутися до суду для встановлення факту, що саме цьому громадянину нараховувалася заробітна плата. І тільки після цього стало можливим звернення до суду в порядку адміністративного судочинства з ще однією позовною заявою щодо призначення пенсії за віком на пільгових умовах.
“Судом і цей позов був задоволений повністю і в повному об’ємі відновлене право громадянина на пенсійне забезпечення на пільгових умовах”, – зазначає керівник Чигиринської районної партійної організації Світлана Гречанюк-Самойлова.