Черкаська «Солідарність» просить Катерину Згуладзе запустити проект нової поліції на Черкащині вже цього року

Керівник секретаріату Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Рубан звернувся листом до першого заступника міністра МВС України Катерини Згуладзе-Глуксманн. Він просить розглянути можливість впровадження пілотного проекту нової патрульної поліції в місті Черкаси та місті Умань вже цього року.
«Моя Нова Поліція Черкас має запрацювати вже в 2015 році! – пише на своїй сторінці в Фейсбук Сергій Рубан. – Цей проект досить успішно стартував у Києві. І вже є перші схвальні відгуки про роботу нової поліції. Отримав підтримку цієї ініціативи від народного депутата України Владислава Голуба. Найближчим часом планую зустріч з Екою Згуладзе, на якій і обговоримо всі деталі. Безпека та спокій громадян – це один з головних пріоритетів!»
В листі зазначається, що «в місті Черкаси та Черкаській області в 2015 році значно зріс рівень злочинності та ДТП. Частіше здійснюються вбивства, пограбування квартир, викрадення авто. До цього часу не проведено люстрацію та не покарано винних у побитті мирних людей під час Революції Гідності. При цьому, Черкаська область має ряд туристичних об’єктів, відомих як в Україні, так і за кордоном. Зокрема, місто Умань – центр паломництва брацлавських хасидів. Щорічно місто приймає близько 30 тисяч паломників. Відомі у світі й Шевченківські місця та гетьманська столиця Чигирин. Саме тому питання забезпечення правопорядку і безпеки на території Черкаської області є особливо важливим, враховуючи сучасну ситуацію та кількість туристів, які щорічно відвідують регіон».
На наступній сесії Черкаської міської ради голова депутатської групи «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Андрій Більда озвучить це звернення перед депутатами. Черкаська міська рада має також підтримати ініціативу «Солідарності» й звернутися до Катерини Згуладзе з пропозицією запустити нову поліцію в Черкасах цього року.

скан