Василь Фурман: При формуванні команди використовуємо сплав молодості та досвіду

Молоді, амбітні, цілеспрямовані, порядні та професійні – таку якісно нову команду лідерів Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» представив сьогодні на прес-конференції голова організації Василь Фурман.
Лише за останні кілька тижнів до команди Президента в Черкаській області приєдналися правозахисники, волонтери, учасники АТО, екологи, підприємці, громадські захисники та представники діючої влади. Проте, на думку Василя Фурмана, це тільки початок, і процес формування нової команди лише входить у свою активну фазу.
– За останні сто днів, які минули відтоді, як я очолив Черкаську обласну «Солідарність», зробити вдалося немало, – відзначив він. – Та головне це те, що ми сформували у всіх районах і містах партійні осередки і запрошуємо приєднуватися до нашої команди всіх небайдужих до долі Черкащини. Сьогодні не так важливо, хто ви за освітою й чи маєте управлінський досвід, як те, хто ви і що хочете зробити для свого міста, села чи області.
Причому саме після децентралізації роль депутата, за словами Василя Фурмана, зростає в рази, а процвітання регіону напряму залежить від того, кого ми обираємо.
– Кадри при децентралізації вирішують все, – запевняє очільник обласної «Солідарності». – Тому сьогодні ми використовуємо ефективний сплав молодості й досвіду. Достатньо кількох хвилин спілкування з кожним із наших партійців, щоб побачити в ньому потужного діяча із власним стрижнем, оригінальною ідеєю та достатньою цілеспрямованістю, щоб утілити її в життя. Наша нова команда – це саме ті люди, які й зможуть використати всі плюси децентралізації як найскладнішої і водночас найважливішої реформи, від швидкості якої залежить наш шлях до Європи.
Так само, до речі, як і від запровадження в дію нового Закону про вибори, прийняття якого українці чекали ще з часів Незалежності.
– Величезним плюсом нового закону є те, що громада може відкликати депутата, який працює неефективно, – говорить Василь Фурман. – А також вибори міських голів у два тури, завдяки чому жителям того чи іншого міста буде значно простіше визначитися, хто з двох кандидатів кращий господарник. Головне, щоб завдяки цьому закону на місцевих виборах перемогли політики нового формату, головними критеріями оцінки яких має бути алгоритм «знаю-хочу-вмію-досягаю».

IMG_0317 IMG_0292
Для цього, на думку очільника обласної «Солідарності», вкрай важливо побороти бюрократію та корупцію.
– Тому наша команда оголосила рішучий бій корупції, відкривши гарячу лінію Стоп Корупція, – відзначив Фурман. – Зрозуміло, що за один день це руйнівне явище не подолати. Але є підтримка і з боку нашої команди, і з боку влади та правоохоронних органів. Телефонуйте, повідомляйте. Ми готові навести порядок. Але багато залежить від того, наскільки ми активні і наскільки хочемо реальних змін. Потрібно працювати. Бо вода під лежачий камінь не тече. І, як написано в Біблії, стукайте і вам відчинять.
Розділити погляди та переконання лідерів обласної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Черкаській області готові й нові члени команди, яких представив черкащанам Василь Фурман. Це голова громадської екологічної асоціації «Екосвіт» Людмила Ткаченко, голова ГО «Черкаський союз учасників АТО» Олексій Колісник, керівник Смілянської міської організації «Солідарність» та перший заступник міського голови Сміли Андрій Шовкун, правозахисник, волонтер, громадський діяч Валерій Макєєв та громадський активіст Тального Ігор Новіцький.
– Я з квітня минулого року майже без ротації провоював у складі 95-ї бригади в найгарячіших точках АТО, – говорить Олексій Колісник. – І на сьогодні це наше велике спільне досягнення – що тут, на нашій землі, немає агресора. І, повірте, після повернення звідти, де гинуть люди, хочеться всі спірні питання вирішувати в правовому полі. Щоб ті хлопці, котрі воюють в АТО, знали, що вони не залишені і що їхні сім’ї захищені. Тому я вирішив приєднатися до найсильнішої команди для того, щоб розхитати місцеві органи влади, подолати цю бюрократію і корупцію та ввести в дію на місцях ті соціальні програми й проекти, які Уряд вже прийняв для захисту учасників АТО.
Чимало сподівань жіноча частина населення Черкащини покладає на запровадження в новому Законі про вибори європейської гендерної квоти, за якою третина висуванців від тої чи іншої партії мають бути жінки. Перші активні та цілеспрямовані жінки до команди обласної «Солідарності» вже приєдналися, подаючи приклад іншим.
– Я вже 10 років активно займаюся природоохоронною сферою, проблемами екології, розробкою нових проектів у цьому напрямку, – говорить голова громадської екологічної асоціації «Екосвіт» Людмила Ткаченко. – Але тільки нещодавно відчула, що реальні зміни вже почали відбуватися в нашій країні. Зокрема, що стосується моєї сфери діяльності, то вперше – наголошую – за 10 років почалося реальне реформування екологічної галузі, зменшення кількості керівників і зниження за рахунок цього рівня корупції. Це приємно. Як і те, що в новому законі про вибори вперше внесено європейську гендерну квоту. Це велика перемога, бо, хто як не жінки, більше вболіватимуть і про проблеми материнства, дітей та й екології, зрештою, бо це здоров’я. У всіх розвинених країнах екологічний напрямок стоїть на рівні з соціальним і політичним, адже, якщо ми запустимо довкілля сьогодні, воно нагадає нам про себе завтра. Тому я мрію і докладатиму всіх зусиль, щоб Черкаси стали не тільки меккою туризму, а містом номер один у Європі.

IMG_0321 IMG_0286
А от приклад села номер один навів один із наймолодших нових членів Черкаської територіальної організації партії БПП «Солідарність» громадський активіст Тальнівщини Ігор Новіцький. У свої 25 він встиг не тільки опанувати економіку, кілька мов та аграрну сферу, а й відкрити у Кривих Колінах Тальнівського району власну справу, довівши – це можливо!
– П’ять років тому ми разом із дружиною переїхали до села, – розповідає Ігор Новіцький. – Відтоді встигли побудувати невеликий елеватор, створити 80 робочих місць і зробити власний внесок у розвиток села та його інфраструктури. Заїжджаєш у Криві Коліна: рівна якісна дорога, церква нова стоїть, елеватор, дитячий садочок, ще одна церква, кілька пам’ятників, серед яких новий пам’ятник чотирьом гетьманам. Це реально. Тільки наше підприємство дає селу два бюджети, і ми досягли цього ще до централізації. Насправді у черкаському селі я бачу величезний інвестиційний потенціал і необмежені можливості. Що заважає? Та частина депутатів, які не тільки не ламають корупційні та бюрократичні схеми, а самі ж їх і створюють. Дивлюся, як керує Саакашвілі і переконуюся: чиновник має стати обслуговуючим персоналом для людей. Тільки тоді люди повірять у те, що влада працює, що системі можна довіряти. Я говорю, насамперед, про внутрішнього інвестора, від якого в значній мірі залежить процвітання сіл і міст. Щоб той же фермер чи бізнесмен не ховав гроші в банку і не закопував їх у землю, а інвестував у свою ж справу на благо всієї громади. І я як новий член команди «Солідарності» працюватиму саме в цьому напрямку, щоб мій син, якому всього рік, не запитав мене, коли виросте: «Тату, а що ти зробив?»