«Солідарність» подарувала українську літературу дітям з Донбасу

Понад півтори тисячі книжок українською мовою зібрали партійці обласної «Солідарності» в рамках акції «Українська книжка – дітям Донбасу». Збір книжок «Блок Петра Порошенка» ініціював місяць тому – для дітей із Донбасу, котрі відпочивають і лікуються на Черкащині.
– Із 10 серпня і майже до кінця літа більше сотні діток з Донеччини та Луганщини відпочивають на Черкащині, – розповідає ініціатор акції, голова Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Василь Фурман. – Саме їм ми і вирішили передати зібрану літературу, щоб вони полюбили рідну мову так само, як любимо її ми. Приємно, що знайшлося чимало небайдужих черкащан, які змогли придбати цікаві книжки українською мовою про українську історію, видатних лідерів і діячів, та й просто дитячу художню літературу і передати їх дітям.
Приємну місію із передачі книжок узяв на себе сам Василь Фурман. Разом із однопартійцями з Тальнівщини він днями відвідав черкаський санаторій «Україна». Діти виявили неабиякий інтерес до Василя Фурмана, а головне – прийняли його за свого. І навіть після того, як процедура передачі книг закінчилась, маленькі читачі так просто не відпустили Василя Миколайовича, ставлячи йому десятки питань.

furman15 furman1
– Залюбки подарував дітям і власну книжку про те, як стати успішним, провів на цю тему невеличкий тренінг, – ділиться враженнями Василь Фурман. – Після цього отримав на диво багато цікавих і оригінальних запитань. Найбільше сподобалося запитання від 10-річного хлопчика, на яке, зізнаюся, важко було знайти правильну відповідь: «А навіщо вчитися після школи, якщо можна все запам’ятати?»