Мобілізований Андрій Більда допомагає автобату замість витрат на виборчу кампанію

Голова депутатської групи «Блок Петра Порошенка «Солідарність» в Черкаській міській раді Андрій Більда мобілізований до Черкаського автобатальйону. Не погодившись із висновком медкомісії, яка визнала його непридатним до служби за станом здоров’я, він подав заяву на перегляд цього рішення. З другого разу Андрій Більда став солдатом Збройних Сил України. Своїм вчинком він продемонстрував колегам по депутатському корпусу, як слід любити Україну не на словах, а на ділі.

Андрій Більда ділиться першими враженнями від перебування в Черкаському автобаті:

«Мій підрозділ сформовано, переважно, з числа мобілізованих бійців різного віку, військового стажу і, що цікаво, статі. У батальйоні царює взаємодопомога та повага до ближнього. Якщо порівняти з міською радою, то обстановка спокійна, аж занадто, жодного разу не чув, щоб хтось розмовляв на підвищених тонах.

Рівень матеріально-технічного забезпечення є досить високим: одяг якісний (за винятком взуття), харчують добре, військова техніка та озброєння – у достатній кількості. За словами бійців, які служать з початку війни, забезпечення армії у порівнянні з минулим роком покращилось у рази. Тим не менше за деякими позиціями постачання військової частини є недостатнім.

За звичкою почав створювати довкола себе належні умови. Отже, кілька десятків тисяч гривень, які припасав на виборчу кампанію, уже витратив на дрібниці, вкрай потрібні для батальйону, що перебуває у стадії формування.

Сподіваюсь, що виборці зрозуміють і пробачать такий вчинок. Дитячі майданчики, парканчики, асфальтування у дворах зроблю після повернення. Упевнений, що міська партійна організація, у разі висунення мене кандидатом, знайде кошти на виборчу кампанію. Величезна подяка всім, хто підтримав морально!!! Ваші слова надихають на самовіддану службу».

Із вдячністю і повагою, Ваш Андрій Більда, солдат ЗСУ