Студенти допомогли Черкаському автобату

Викладачі та студенти Черкаського Східно-Європейського університету першими відгукнулись на прохання депутата міської ради від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Андрія Більди допомогти черкаському автобату. Та й нагода не забарилась. Усі кошти, які було зібрано під час проведення фестивалю „Черкаська смакота“ на День Незалежності за фірмовий борщ по східно-європейськи, було передано безпосередньо з рук у руки. До того ж навчальний заклад передав автобатальону ще й меблі.

Загалом було зібрано 1240 гривень. Власне, як розповідає ректор університету Любов Шпак, її колеги та студенти примудрилися наварити аж 200 літрів смачного борщу за старовинним рецептом з підкопченим чорносливом, який дивом відшукали у прабабусиних кулінарних книжках. А ще три дні нарізали необхідні овочеві інгредієнти. Дуже вже хотілося привернути увагу черкаських гурманів та шанувальників української кухні саме таким незвичним рецептом.

Сподівання справдились — на фантастичний аромат збіглося чимало черкащан. Вони буквально змели за кілька годин 500 порцій борщу. Плата за борщ була чисто символічною, до того ж намагались пригостити всіх, не відмовляючи тим, у кого не вистачило коштів.

DSC_7834

За креативний підхід та благодійність журі визначило страву Східно-Європейського університету найкращою серед навчальних закладів, що брали участь у фестивалі. Але найбажанішою нагородою для всіх стала вдячність наших вояків за зібрані для них кошти.

DSC_7828

— Ми додали до борщу часточку власної душі — віру, надію, любов до свого закладу, до міста і тих, хто сьогодні оберігає мир у наших домівках, не допускаючи сюди війну, — підкреслила викладач центру кар`єри університету Інна Кушнір.

— Ви і є наша надія, якщо хочете, запорука незалежності країни, — по-материнські звернулась до Андрія Більди та інших солдатів батальйону помічник ректора з виховної роботи Віра Волкова.
Невимушена зустріч з „автобатівцями“, між іншим, вийшла дуже зворушливою.

DSC_7813

— Черкаський окремий автомобільний батальйон підвозу пального нині значно краще забезпечений, ніж ще півроку тому. Жалітися немає на що, — розповів Андрій Більда. — Проте, у певних напрямках ми ще потребуємо допомоги — це меблі, канцелярські товари та речі подвійного призначення — буржуйки, бензопили, які будуть використовуватись безпосередньо у зоні АТО. Тому я й звернувся через ЗМІ до черкащан за такою допомогою. До речі, мене здивувала блискавична реакція на прохання з боку Східно-Європейського університету та готовність допомогти саме своїм військовим, що дислоковані у Черкасах та беруть участь в АТО. З одного боку це допомога, а з іншого — великий стимул для солдат. Їх розчулили щирі добрі слова на їхню адресу, вони тепер точно знають задля кого пішли до армії.

Нагадаємо, Андрій Більда нещодавно мобілізований до лав Збройних Сил України. Службу проходить в Черкаському автобаті.