У Корсуні за підтримки «Солідарності» видали збірку поезій «Оберіг для бійця»

У Корсунь-Шевченківському до Дня Незалежності України, коштом активіста районної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександра Баклана видано збірку поезій «Оберіг для бійця». До книги увійшли поетичні рядки на військову тематику, призначені для воїнів АТО.

Упорядник збірки Оксана Шеренгова розповіла, що вирішила включити до збірки, крім поезій місцевих авторів, ще й твори учасників і переможців конкурсів «Коронація слова – 2015» та «ГРАНД Коронація слова – 2015».

«Мою ідею підтримали мої друзі і однодумці, зокрема, Сергій Старчевод – керівник нашої районної організації партії БПП «Солідарність», рідний брат якого, Юрій Старчевод пише патріотичні твори і виступає, як співак-волонтер, перед нашими захисниками. Дякую усім авторам: і відомим поетам, і початківцям, за такий благородний крок, адже проект благодійний і не передбачає авторського гонорару», – зазначила вона.

Збірку видано до Дня Незалежності України, коштом активіста Корсунь-Шевченківської районної організації Партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Олександра Баклана.

Обкладинка збірки – у вигляді дитячого малюнка-оберега, який намалювала юна художниця Софійка Сивокінь, а сама збірка – невеликого формату, щоб воїнам зручно було носити її у кишені.

Симолічно, що до збірки увійшли твори поетів з різних регіонів України: від Києва до Карпат, від Львова до Харкова – «Україна єдина!», як співає у своїй пісні Юрій Старчевод!

Видавець збірки – ФОП Гавришенко, м. Корсунь-Шевченківський, головний редактор – Ірина Майдаченко.

Під час урочистостей, присвячених Дню Незалежності України у м. Корсунь-Шевченківський, відбулась презентація збірки «Оберіг для бійця», в ході якої частину тиражу було передано у зону АТО через бійця Анатолія Іваненка, який перебуває у відпустці, а незабаром знову повертається до служби під Горлівку.

Решту тиражу через волонтерів буде передано нашим захисникам на передову та в госпіталі, зокрема через авторів-волонтерів: Юрія Старчевода, Світлану Кас’яненко, Володимира Вакуленка-К. та інших.