Пріоритет 1. Інвестиції та створення нових робочих місць: будівництво Канівської ГАЕС, автобану Київ-Черкаси, відновлення аеропорту і річпорту

Пропонуємо ознайомитися детально з кожним із 7-ми пріоритетів розвитку Черкащини, розроблених черкаською командою Петра Порошенка на чолі з Василем Фурманом.

4

На думку розробника першого напрямку «Інвестиції та створення нових робочих місць» Василя Фурмана, у Черкаській області необхідно створити Агентство по роботі з інвесторами при ОДА, а також «Раду інвесторів» області, оновити інвестиційний паспорт області, інвентаризувати вільні території для подальшої інвестиційної промоції та залучення інвесторів.

5

Для привернення уваги інвесторів команда «Солідарності» планує знайти та здійснити низку проривних мегапроектів (як приклад, залучення європейських, китайських чи інших інвесторів в енергетичну сферу, у галузь машинобудування чи електроніки; будівництво гідроакумулюючої гідроелектростанції в Каневі і т. д.), а також активно працювати над реалізацією проекту «Черкащина – логістичний центр України», з будівництвом автобану «Київ-Черкаси-Дніпропетровськ» та відновленням роботи аеропорту та річкового порту.

6